nomore2k
Hectopat
Anlamını bilmeden konuştuğum yok. Konfor alanı dediğin bireyin kendini güvende, rahat hissettiği alan en kısaca tabirle. Ben arkadaş konfor alanından çıkmasın demiyorum. Tüm ders çalışma hırsınızı geleceğinizi düşünerek edinmekten ziyade rakiplerinize bakarak ediniyorsanız sıkıntı var. Zaten bu işi kafaya koyduysanız, rakiplerinizin ne kadar çalıştığına veya neler yaptıklarına bakmanıza gerek yok. Yapmak gereken şey zaten belli, çalışmak. "Bu çok çalışıyor", "ne kadar çok rakibim var" gibi kanılara dershaneye veya oraya buraya giderek varmaya gerek yok. Ben arkadaşın metinde belirttiği üzere başka bir yere taşınma durumunu değerlendirerek yazdım. Huzursuzluk olan bir evde istediği kadar çalışsa da verim alamayacağını bende biliyorum. Konfor alanına bu kadar anlam yüklemeye gerek yok, olay tamamen kafada bitiyor. Konfor alanından kastım arkadaşın kendini huzurlu ve rahat hissettiği ortam.İnsanlar konfor alanından kaçabilme taktikleri almak için psikolog ve danışmanlara kamyon yüküyle para döküyor, konfor alanı derken anlamını bilmeden konuşuyorsunuz. Ben sırf konfor alanımdan çıkabildiğim için normalde tembel bir insanken üniversitede şirket kuracak kadar ileri gitmiştim. Konfor alanı terimini iyice öğrenin sonra kullanacaksanız kullanın. İster Reels izlemek de ister yatıp yuvarlanmak de, konfor alanı insanı bitirir, yaşlandırır, asosyalleştirir, tembelleştirir.