Ailem sürekli beni başkalarıyla kıyaslıyor

CovidTR

Picopat
Katılım
5 Ağustos 2021
Mesajlar
104
Yer
Mezarlık
Arkadaşlar 16 yaşındayım 10.sınıfa gidiyorum meslek lisesinde radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum. Ders olarak sözel derslerim yani edebiyat tarih coğrafya felsefe İngilizce din kültürü ve ahlak bilgisi gibi sözel derslerim çok iyi ama sayısal derslerim iyi değil. Sayısalda matematik geometri fizik ve kimya dersim iyi değil. Sayısalda sadece biyolojim iyi biyoloji yapabiliyorum yani sayısal temelim yok. Hiç sayısal yapamıyorum şöyle bir sorunum var sizinle paylaşmak istiyorum. Ailem sürekli beni başkalarıyla kıyaslıyor. Sürekli bana diyorlar milletin çocukları okudu sen okumuyorsun hiçbir şey olmuyorsun sen hiçbir şey değilsin sen milletin çocuklarına kurban ol diyorlar. Sürekli bana böyle şeyler söylüyorlar ve bir de bugün ailecek televizyon izlerken 15 yaşında bir çocuk televizyona çıktı konuştu ve babam bana dedi bak bu çocuğu görüyor musun sen de bunun gibi ol. Sonra babam bana dedi sen hiçbir şey olamazsın. Moralim bozuluyor artık ders çalışamıyorum ailem yüzünden çok asosyal oldum ve öz güvenim yok. Psikolojim bozuldu ve kafayı yememe az kaldı. Artık okula gitmek istemiyorum her gün okula moralsiz gidiyorum ve bir de babam okuduğum bölümü sevmiyor. Ben radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum ama babam sürekli bana senin okuduğun şey bölüm müdür radyo-TV nedir diyor. Ben okuduğum bölümü seviyorum ama babam sevmiyor. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz de kıyaslayın. Madem bazı dersleriniz kötü ve bu yüzden sizi kınıyorlar, siz de genlerinizden dolayı olduğunu söyleyin. televizyondaki çocukla kıyaslanıyorsanız siz de onları televizyondaki diğer kişilerle kıyaslayın. Hatta direkt o çocuğun ailesinin onlar gibi yapmadığını, çocuğuna destek olduğu için televizyonda olduğunu söyleyin.
Eğer sizi rahatsız eden durumlar varsa içinize atmayın. Şu anki durumunuzun çözümü ailenizde. Bir şekilde çözmeye çalışın.
 
Millet çocuğuna bilgisayar, telefon alıyor de susarlar. İşlerine gelmeyince kıyaslamayı sevmiyorlar çünkü.

d14.png
 
Kesinlikle sende onları kıyasla. Ama bunu arada değil sık sık, aileni bunaltacak kadar. Maalesef çözüm dobra dobra konuşmak. Siz sustukça daha da üstüne gelecekler.
 
Aynısını yaşadım ve üniversite okumama rağmen halâ yaşamaya devam ediyorum diyebilirim. Sabretmekten başka bir çaren yok. Tartışmaya falan girme, hiçbir faydası olmayacaktır.

Sabrediyorum ama her gün böyle söylüyorlar artık çok sıkıldım sürekli içime atıyorum nefesim çıkmıyor artık.
Sen de onları başka ailelerle karşılaştır.

Ben kendimi savunamıyorum maalesef.
 

Geri
Yukarı