- Makaleler
- 1
Aslında çok basitmiş. Kimseye iyilik yapmayacaksın. Kendini düşüneceksin ve bencilleşeceksin. Kimseye acımayacaksın. Sen iyilik yaptıkça, yardım ettikçe bu durum insanların hoşuna gidiyor, bencilleşiyorlar sen 10 versen bile 1 isteyince kavga dövüş gürültü çıkıyor. Münakaşaya girmeyeceksin. Ortak çıkarları düşünerek olaylara sonuç odaklı yaklaşacaksın. Annen yemek mi yaptı, hazır olana kadar bekleyip hazır olduğu an yiyip masadan hiçbir şeye dokunmadan kalkacaksın. Kendi keyfini ve kendini düşüneceksin. Bir işi en iyi şekilde yapıp sorunsuz paranı almaya bakacaksın. 2-3 mal sattığın adam bir sonraki gelişinde borca isteyince vermeyeceksin. Verirsen vay haline. Bu durum onda alışkanlık haline gelir ve bir daha ister. Sana zarar veren insanlardan uzak duracaksın. Kendine faydalı ortam/insanlarda bulunacaksın. Saygılı olacaksın, hakkını da yedirmeyeceksin.
Teşekkürler bunlar kafamda neredeyse tam olarak oturdu ve bayağıdır rahatlamış bulunuyorum.
Teşekkürler bunlar kafamda neredeyse tam olarak oturdu ve bayağıdır rahatlamış bulunuyorum.