Ailem ve insanlarla uğraşmanın yolunu buldum

Makaleler
1
Aslında çok basitmiş. Kimseye iyilik yapmayacaksın. Kendini düşüneceksin ve bencilleşeceksin. Kimseye acımayacaksın. Sen iyilik yaptıkça, yardım ettikçe bu durum insanların hoşuna gidiyor, bencilleşiyorlar sen 10 versen bile 1 isteyince kavga dövüş gürültü çıkıyor. Münakaşaya girmeyeceksin. Ortak çıkarları düşünerek olaylara sonuç odaklı yaklaşacaksın. Annen yemek mi yaptı, hazır olana kadar bekleyip hazır olduğu an yiyip masadan hiçbir şeye dokunmadan kalkacaksın. Kendi keyfini ve kendini düşüneceksin. Bir işi en iyi şekilde yapıp sorunsuz paranı almaya bakacaksın. 2-3 mal sattığın adam bir sonraki gelişinde borca isteyince vermeyeceksin. Verirsen vay haline. Bu durum onda alışkanlık haline gelir ve bir daha ister. Sana zarar veren insanlardan uzak duracaksın. Kendine faydalı ortam/insanlarda bulunacaksın. Saygılı olacaksın, hakkını da yedirmeyeceksin.

Teşekkürler bunlar kafamda neredeyse tam olarak oturdu ve bayağıdır rahatlamış bulunuyorum.

Bunun farkına varabilmeniz de güzel bir şey. İyilik herkese yapılmaz ve kimseye de tahammül göstermeyin. Bir şeyi olduğu gibi karşı tarafa aktarın. Siz belki bugün ya da bir gün aktarmayabilirsiniz ama karşı taraf aktarırken çekinmeyecektir. Bundan emin olabilirsiniz.

Aslında çok basitmiş. Kimseye iyilik yapmayacaksın. Kendini düşüneceksin ve bencilleşeceksin. Kimseye acımayacaksın. Sen iyilik yaptıkça, yardım ettikçe bu durum insanların hoşuna gidiyor, bencilleşiyorlar sen 10 versen bile 1 isteyince kavga dövüş gürültü çıkıyor. Münakaşaya girmeyeceksin. Ortak çıkarları düşünerek olaylara sonuç odaklı yaklaşacaksın. Annen yemek mi yaptı, hazır olana kadar bekleyip hazır olduğu an yiyip masadan hiçbir şeye dokunmadan kalkacaksın. Kendi keyfini ve kendini düşüneceksin. Bir işi en iyi şekilde yapıp sorunsuz paranı almaya bakacaksın. 2-3 mal sattığın adam bir sonraki gelişinde borca isteyince vermeyeceksin. Verirsen vay haline. Bu durum onda alışkanlık haline gelir ve bir daha ister. Sana zarar veren insanlardan uzak duracaksın. Kendine faydalı ortam/insanlarda bulunacaksın. Saygılı olacaksın, hakkını da yedirmeyeceksin.

Teşekkürler bunlar kafamda neredeyse tam olarak oturdu ve bayağıdır rahatlamış bulunuyorum.

Hocam artı olarak bu hayatta kendin dışında kimseye güvenemezsiniz bunu unutmamak gerekiyor.

Kimseye iyilik yapmayacaksın. Kendini düşüneceksin ve bencilleşeceksin. Kimseye acımayacaksın. Sen iyilik yaptıkça, yardım ettikçe bu durum insanların hoşuna gidiyor, bencilleşiyorlar sen 10 versen bile 1 isteyince kavga dövüş gürültü çıkıyor. Münakaşaya girmeyeceksin. Kendi keyfini ve kendini düşüneceksin. 2-3 mal sattığın adam bir sonraki gelişinde borca isteyince vermeyeceksin. Verirsen vay haline. Bu durum onda alışkanlık haline gelir ve bir daha ister.
İnsanlar, öyle mi?
Sen bir avuç pislik için kendini kaybeden birisinin öyküsünü bilir misin?
Tabii ki buradaki yıkık, Ryan Gosling kılıklı varlıklar "bravo" der sana
Zavallı bir topluluk yüzünden ahlakından mı cayacaksın? Bencilleşecek misin? Onlar diye onlara mı dönüşeceksin?

Sana zarar veren insanlardan uzak duracaksın. Kendine faydalı ortam/insanlarda bulunacaksın. Saygılı olacaksın, hakkını da yedirmeyeceksin.
"İnsanlar" dediğin kolay varlıklar için bu kadarı yeterliydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı