Ailem yüzünden hayatım mahvoldu

Aktif gelirinin bir kısmını bir bahane yoluyla kenara ayırman lazım, bunu nasıl yapacağın biraz sana kalmış fakat bir şekilde kesinlikle yap ya gelirini arttırmaya bak ya da "gelirim azaldı" bahanesini kullanıp 10 bin liranın bir kısmını kenara at yaşın 18'e yaklaşıyor eline birikimin olsun belki bir gün işine yarar.

Hocam bilgisayarımı elimden aldılar diyor para kazanamaz yani.

Hocam bilgisayarımı elimden aldılar diyor para kazanamaz yani.
Maalesef durum böyle. Bu arada, yorumları okudum; gerçekten güzel hayalleri olan insanlar varmış. Umarım başarırlar. Ben ise artık başaracağıma inanmıyorum.

Hocam zaten yazılım okumaya gidiyorum demiyecek ki
Okul hayatim yok, hocam, lise terkim. Ailem yüzüne o da.

Çok şeyi başarmışsın neyi başaramayacaksın? Elbet ailenin sana engel olamayacağı zaman gelecek. Şimdilik ara verdiğini düşün. Pes edersen ne olacak? Yaparken mutlu olduğun, becerebileceğin ve kazancı iyi olacak bir iş varken asgari ücretle belki istemediğin bir işte çalışacaksın.

Yazılım olmasa bile benzer işlere bak. Hemen salma kendini.

Bana projelerinden birini atar misin? Github'dan paylasabilirsin.

Maaleseff, hayatta ne istediysem hepsine ulaştım ama ailem bir gün olsun beni dinlemedi. En çok beni de yaralayan bu oldu. Her ne yaparsam yapayım ailemin yanımda olmasını isterdim keşke büyük biri gelip onlarla bunu konuşsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğulu dediğiniz arkadaşınız nereli?

Hocam lütfen ama lütfen diyorum hayallerinizden vazgeçmeyin. Başınıza ne gelirse gelsin insanların boş konuşması sizi hiç aldırış etmesin hiç kafanız takmayın herkes bir ağızdan konuşur ama doğru mu konuşur bilmiyorlar. Sizin eniştenizin öyle konuşmasınada aldırış etmeyin hayat böyledir herkes gider gelir bir siz kalırsınız. Size tavsiyem şudur, ailenizin baskısından sıkıldıysanız (bence) yurt dışına çıkın, yeni hayat kurun, yeni topluluk görün hayat bazen insanların üstüne gelebiliyor hırs yapıp üstesinden gelmemiz gerekir. (eniştene öyle yapman içimi rahatlattı.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…