Ailem zorla çalıştirmaya çalışıyor

Charim

Hectopat
Daha fazla  
17 yaşındayım, bu sene 12ye gideceğim. Bu yaz daha başlamadan babam çalış çalış diye zorladi. Geçen sene bir yerde çalıştım, günde 13-15 saat arasiydi ve çok acayip yorucuydu. Bu sene başka yerlere başvurdum ama yaşım yüzünden çalışamıyorum. Daha bugün bir yere başvurdum ama yine olmadı. Annem evde bağırıyor sürekli 'git çalış, boyun babandan uzun evde oturuyorsun, caliş dershaneni öde vb.' ben de göndermeyin dershaneye diyorum büyüyünce gelip para isticeksin diyor. Şimdi akşam babam işten gelecek ve yine bağiracak. Bıktım artık kötü bir şey diyeceğim yüzüne o olacak, insanca anlatıyorum anlamıyorlar. Bana bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim.

17 yaşındayım, bu sene 12ye gideceğim. Bu yaz daha başlamadan babam çalış çalış diye zorladi. Geçen sene bir yerde çalıştım, günde 13-15 saat arasiydi ve çok acayip yorucuydu. Bu sene başka yerlere başvurdum ama yaşım yüzünden çalışamıyorum. Daha bugün bir yere başvurdum ama yine olmadı. Annem evde bağırıyor sürekli 'git çalış, boyun babandan uzun evde oturuyorsun, caliş dershaneni öde vb.' ben de göndermeyin dershaneye diyorum büyüyünce gelip para isticeksin diyor. Şimdi akşam babam işten gelecek ve yine bağiracak. Bıktım artık kötü bir şey diyeceğim yüzüne o olacak, insanca anlatıyorum anlamıyorlar. Bana bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim.

Okumak istemiyorsanız açıkça belirtin eğer okuma arzunuz var açıkça belirt ve çalışma ders çalıştığını görürlerse anlayışla karşılayacaklardır.

Okumak istemiyorsanız açıkça belirtin eğer okuma arzunuz var açıkça belirt ve çalışma ders çalıştığını görürlerse anlayışla karşılayacaklardır.
Okumak istiyorum ama annem ben senin iliğini biliyorum sen okumayacaksin diyor derslerim de kötü değil ama sürekli olarak azad sürekli olarak fırça

Bazen sadece çocukları değil aileleri de anlamamız gerekiyor. Ev geçindirmek artık gerçekten bu devirde çok zor. Ailenin paraya ihtiyacı olabilir bir de dershaneye gidiyormuşsun. Tatil zamanlarında çalışıp ailene destek olman gerekiyor olabilir. Ailen kalkıp senden para isteyemez sözlü bir şekilde fakat bu ailenin yaptıkları ihtiyaçları olduğunu gösteriyor. Gidip çalış kusura bakma ama mızmızlanıyorsun. Zamanında bende üniversite kazandım ama gidemedim hala daha gidebilmiş değilim çünkü para kazanmam gerekiyor. Okumak da her ihtimal dahilinde iyi olmuyor ülkede binlerce okumuş işsiz var. Ben okuyamadım ama kazancım var Allah'a şükür. Ailene destek olman gerektiği bariz ortada. Dert yakınmaktansa yılda 3 ay çalışıp para kazanman gerekiyor. Bu dediklerim belki şimdi senin zoruna gidecek arkadaşlarım çalışmıyor geziyor ediyor diyeceksin ama herkes bu dünyada eşit değil. Kimisi ömür boyu çalışmasına gerek yoktur kimisi doğar doğmaz çalışmaya mahkumdur. Yaşın da çok küçük değil. Ailen senden destek bekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı