Kişiden kişiye göre değişir cinsel güç durumu. Benden daha güçsüz sünnesiz olacağı gibi sünnetsizlerden çok daha güçlü olabilecek sünnetli bireyler de vardır.
Da anlamadığım sanki yabancı ile benim cinsel gücümü ölçmüşsün gibi demişsin bir garibime gitti.
Henüz bir bilince sahip olmayan bir canlının rızasının kovalanması ne kadar mantıklı? Bilinç kazanıp, düşünebilmeye başlayana kadar yaşamınızı aksatacak durumlar hariç sizinle ilgili tüm kararlar ailenize aittir.Lul mantığa bak D?
Bir bebek yapıyorsun ve vücudundan bir parçayı onun rızası olmadan kesiyorsun ama bebek olduğu için istismar sayılmıyor yani? Bu nasıl mantık?? Kaç yaşında kestirdikleri önemli değil, önemli olan çocuğun rızası olmadan vücudundan bir parça kesilmesi.
Buna rağmen, belirli şartlar altında sünnetin bazı önleyici etkileri olduğuna dair, göz ardı edilemeyecek kadar güçlü veriler de bulunmaktadır. Bunların başında da Dünya Sağlık Örgütü tarafından tespit edilip onaylanmış olan bir araştırma bulunmaktadır: Afrika'da yapılan araştırmada sünnetli erkeklerin sünnetsizlere göre %38-66 arası daha az HIV (AIDS virüsü) kaptığı tespit edilmiştir.[100] Diğer çalışmalarda da heteroseksüeller arası HIV geçişini %53-60 arası azalttığı gösterilmiş,[101], [102] bu faydanın uzun süre boyunca etkisini koruduğu,[41] toplum genelinde etkisinin ölçülebildiği[103] ve maliyet açısından avantajlı olduğu vurgulanmıştır.
Sünnet sırasında bu sinirlerin ve hücrelerin tamamı kesilerek, penis ucu derisi sayesinde kazanılan bütün özellikler işlevsiz hale getirilmektedir. Buna bağlı olarak, sünnetle birlikte cinsel fonksiyonlardan keyif alma oranlarında dikkate değer bir düşüş yaşandığına ve penis ucu derisinin kesilmesi sonucu cinsel fonksiyonun bozulabildiğine inanılmaktadır.
Buna rağmen, bugüne kadar yapılan çalışmalarda bu konuda çelişkili sonuçlara ulaşılmıştır; bunlara az sonra detaylıca gireceğiz. Ancak uzmanlar, sünnet olmanın cinsel fonksiyonu bozup bozmadığına yönelik birçok araştırmada çok küçük örneklemler kullanıldığı için bu yapının cinsel fonksiyona etkisi düzgün bir şekilde tespit edilemediğini iddia etmektedirler. Anekdotal anlatımlar, sünnet dolayısıyla gerçekten de duyu yitimi yaşandığına işaret etmektedir (yine de akademik gözlemler haricinde anekdotal anlatımların bilim için, hele ki tıp için en düşük seviyeli kaynaklar olduğunu unutmamalısınız; çünkü her "bana bu oldu" diyen kişi için "bana tam tersi oldu" diyen bir başka kişi bulunabilir ve bu yüzden önemli olan akademik çalışmaların istatistiki olarak anlamlı sonuçlarıdır).
Zaten kimse bebeğe sorulsun demiyor. Bebeğe din aşılamak da istismardır sünnet ettirmek de istismardır. Dediğin gibi bilinci olmayan bir kişinin ömür boyu kullanacağı bir organı ve en önemli organlarından birisini onun onayı olmadan kestirirsen bu istirmar olur. Sünnet yararlı veya zararlı umrumda değil, ortada istismar var sonuçta. Bu anlaşılmayacak kadar zor bir konu değil, çocuklar birey olmadığı için onlara fikir danışamazsınız. Örnek olarak 18 yaşından küçük birisi ile ilişkiye girersen bu suçtur ve onun rızasının olup olmadığına bakılmaz çünkü 18 yaşından küçük birisinin alacağı kararlar daha sonradan pişman olacağı bir durum yaratabilir.Henüz bir bilince sahip olmayan bir canlının rızasının kovalanması ne kadar mantıklı? Bilinç kazanıp, düşünebilmeye başlayana kadar yaşamınızı aksatacak durumlar hariç sizinle ilgili tüm kararlar ailenize aittir.
Aynı yer zararları hakkında da bilgisi vermiş buyrun.Henüz bir bilince sahip olmayan bir canlının rızasının kovalanması ne kadar mantıklı? Bilinç kazanıp, düşünebilmeye başlayana kadar yaşamınızı aksatacak durumlar hariç sizinle ilgili tüm kararlar ailenize aittir.
Normalde tek bir kaynaktan paylaşım yapmayı, beslenmeyi sevmiyorum ama bu kaynak evrimağacı olduğu için şimdilik göz ardı edebiliriz. (Yazarlarına koşulsuz güvendiğimden değil, onlarca kaynağı bir araya getirdiklerinden sorun olmayacağını düşünüyorum.) Sonra vaktim oldukça daha fazla kaynak eklerim.
Sünnetin sağlık açısından faydası var. HPV, HIV ve benzeri diğer cinsel hastalıkların bulaşmasını büyük oranda engellediği görülmüş.
Sünnetin zevki azalttığı kanıtlanmamış ancak sünnet olduktan sonra azalttığını söyleyenler olmuş.
Kısaca durum bu. Aksini düşünen varsa, elinde akademik olarak kanıtta varsa konu da paylaşır muhtemelen. Onun dışında ben veya bir başkası ekleme yapana kadar akademik olmaya en yakın cevap bu sanırım, konu da.
Kaynak:
Sünnetin Faydaları ve Zararları: Sünnet, Sağlıklı Bir Uygulama mı? Penis Ön Derisi Neden Var ve Nasıl Evrimleşti? - Evrim Ağacı
Kelime anlamı olarak olarak sünnet (İng: "circumcision"), sadece erkekler için tanımlanmaktadır ve penisin ucunda bulunan prepuciumevrimagaci.org
Sünnetin zararlarına gelecek olursak, yapılan araştırmalara göre sünnetli erkeklerde sünnetsiz erkeklere göre...
- Penis yaralanmasının %33 daha fazla,
- Ereksiyon için gerekli penis derisinin olmaması şikayetinin %27 daha fazla,
- Eşit olmayan deriden ötürü penis kıvrımlanması sorununun %16 daha fazla,
- Ereksiyon sonrası kanamanın %17 daha fazla görüldüğü...
Bununla birlikte sünnetli erkeklerin bazı hastalıklara yakalanma olasılıkları da daha fazla olduğu söylenmektedir, bu hastalıklar; Meatal stenoz, Üriner Retensiyon (İsküri), Venöz stasis, Gömülü Penis, Adhezyonlar, Deri Köprüleri, Acılı Ereksiyon gibi hastalıklardır.
(Evrimağacı'dan alıntıdır.)
Aynı şey değil.Örnek olarak 18 yaşından küçük birisi ile ilişkiye girersen bu suçtur ve onun rızasının olup olmadığına bakılmaz çünkü 18 yaşından küçük birisinin alacağı kararlar daha sonradan pişman olacağı bir durum yaratabilir.
Bu çalışmalara kaynak versene.Sünnet hakkında bir sürü çalışma ve deney var, hepsinde tartışılmaya bile gerek duyulmayan tek kısım "alınan zevkin azalması"dır.
Açık kaynak bıraktım. Alıp okumak isteyene daha uzun etkileri listesi var aynı kaynakta. Yarar veya zarar olarak nitelendirecegin çok daha fazla detay var. Sınavım var. Sınavdan sonra daha uzun uzun bakar yazarım.Aynı yer zararları hakkında da bilgisi vermiş buyrun.
Aynı şey değil.
Aynı şey olmadığını ben de biliyorum ama ben farklı bir şey anlatıyorum orada, hukuken 18 yaş altı kişi ergin değildir ve kararlarının geçerliliği yoktur. Eğer 18 yaşından büyük birisiyle ilişkiye girerse ve kendi rızası varsa bile bu bir savunma ifade etmiyor çünkü çocuğun rızası aranmaz. Anlamadıysan 24238753 tane daha aynı örneği verebilirim?çocuklar birey olmadığı için onlara fikir danışamazsınız. Örnek olarak 18 yaşından küçük birisi ile ilişkiye girersen bu suçtur ve onun rızasının olup olmadığına bakılmaz çünkü 18 yaşından küçük birisinin alacağı kararlar daha sonradan pişman olacağı bir durum yaratabilir.
Google Scholar> CircumciseBu çalışmalara kaynak versene.
Sünnet savunmak AKP savunmaktan farksız. Eğer çocukların rızası bulunmadan sünnet ettirilmelerini savunuyorsan benim için fikrinin değeri yok, yazmasan da olur yani.Açık kaynak bıraktım. Alıp okumak isteyene daha uzun etkileri listesi var aynı kaynakta. Yarar veya zarar olarak nitelendirecegin çok daha fazla detay var. Sınavım var. Sınavdan sonra daha uzun uzun bakar yazarım.
Daha bilinçli aileler daha bilinçli çocuklar yaratır. 2008 yılından beri Amerika'da sünnet oranları azaldı çünkü orada düşünen ve sorgulayan bazı insanlar var. Sünnet ettirip geçmek yerine sünnetin ne olduğunu araştırıp okuyan insanlar var.18 yaşına kadar aile ne karar verirse ona uymak zorundayız. Maalesef kimsenin hoşuma gitmiyor ama dünya genelinde böyle...
Bir çocuğu istismar etmenin bedelini ödeteceğim ona. 18 yaşından küçükse ameliyat yapmıyorum demeliydi.
Öyle bir şey yok o zaman kanser çocuklara da ameliyat yapılmasın kardeşim 18 yaşından sonra soralım tabii hala hayattaysa. Adam zaten belge kağıt filan imzalatmıştır ailene. Git ailenden hesap sor.