Ailemin teknoloji cahili olması

Ailem bu konuda tam bir cahil!
Neden mi?
Şimdi ilk olarak güncel bir cihaz kullanıyorum. Ve bu sebeple sık sık (gerek Windows, gerek Intel gerekse NVIDIA'ya ait) güncellemeler geliyor.
Sorun şu her güncelleme geldiğinde azar işitmem! Evet güncelleme gelince azar işitiyorum!

Güncellemeyi yapma diyorlar diyorum ki "ama güncellik için lazım." bana bağırma tepkisi geliyor. Bağırmıyorum diyorum bu sefer bağırıyorsun, fişini çekerim diyorlar. Windows güncelleme yaparken çekme çöker diyorum bana ne diyorlar. Sonra sen kesin oyun/program indirdiğin için güncelleme var yalancı diyorlar.
Diyorum ki hayır bu gerekli diyorlar ki "o zaman Monster'ı arayıp sorarız biz.".
Diyorum ki "ne alaka bu parça üreticisi ve Windows ile ilgili." aldığım tepki "işte onu soracağız neden güncelleme geliyor." diyorlar.
Daha da ileri gidip diyorlar ki "sürekli güncelleme yapıyorsun kesin bir şeyler indiriyorsun. Sürekli güncellemenden bilgisayar çökecek" diyorum ki ne alaka ama nafile.
Geliyorlar programların ve sürücülerin adlarını aratıyorlar Google'da ilk çıkan sonuca göre kızıyorlar. Mesela Game Ready driverını (NVIDIA) görüyorlar az buz ingilizceyle "burada oyun hazır hazıyor! Oyun oynuyorsun bak, yazıklar olsun sana!" diyorlar. Google'da Game Ready nedir diye aratınca oyunla ilgili bir şey çıkıyor yine azar işit sen mechaati...

Diyorlar ki laptopun fişini çek diyorum "niye?" diyorlar ki "sen açar oyun oynarsın!", diyorum ki "bu laptop ama. Bataryasi var." bu sefer susuyorlar tamam diyorlar sonra oyun açma diye burada bekliyorum diyorlar ve cidden bekliyorlar.

Böyle daha tonla örnek var...

Özellikle güncelleme ve Game Ready driverını görünce tepki vermeleri beni sinir ediyor. Bana inamıyor Monster'ı aramakla tehdit ediyorlar.

Hatta bana eski laptopta bu kadar güncelleme yoktu diyorlar. Eskisi 15 senelikte olmamasi normal deyince o zaman bunda da olmasın diyorlar.

Ve bu sürekli tekrarlanıyor evde. Ailemi seviyorum ama bu konuda davranışları çok cahilce.

İçimi dökmek istedim. Yazım hatam varsa affola.
Benim annem babamda böyle ama böyle tehdit etmiyolar bune oğlum neden oyun oynuyosun ders çalışsana diyorlar kısık sesle. Çalıştım deyince tamam afferim diyolar.Abim işi çözüyor çocuk güncelleme yapıyor diye.
 
Zamanında internetle yeni tanışan nesildi, normal bu tür şeyler.

Benim babaannem-dedem de supplementlere yabancılar, protein tozu-collagen "ne işine yarayacak" derler her seferinde. 😂

Ama senin sorun teknolojiden anlamamak yerine dâhâ çok ekrana yapıştığın vakit ile ilgili gibi gözüküyor. 😂
Hocam ekrana yapışmıyorum ki, günde 1 saat ya var ya yok.

Bu arada şimdi annem geldi. Laptopun fişini çekmedim diye hafif bir hakaret etti gitti. Ama laptop kapalı 🤯
Benim annem babamda böyle ama böyle tehdit etmiyolar bune oğlum neden oyun oynuyosun ders çalışsana diyorlar kısık sesle. Çalıştım deyince tamam afferim diyolar.Abim işi çözüyor çocuk güncelleme yapıyor diye.
Abi ben olunca :D
 
Özellikle aratsana Monster'ı, çocuğa cahillik yapıp bilgili davranmak kolay; çalışana böyle yapsınlar bakalım neler oluyor. :D
 
Hocam bırakın arasınlar Monster'ı. Sonuçta adamla siz konuşmayacaksınız ya.
 
Hocam ekrana yapışmıyorum ki, günde 1 saat ya var ya yok.

Bu arada şimdi annem geldi. Laptopun fişini çekmedim diye hafif bir hakaret etti gitti. Ama laptop kapalı 🤯
😂
Monster ara kurtul şu işten, hem bize çile-hem sana çile. 😂
Ver hoparlöre telefonu dağıt yargıyı.
 
Boş verip geçiniz. Babamda teknolojiye karşı ön yargılı idi. Biraz bence çaba vermeniz gerekecek. Babam internetten siparişe karşıydı test kitabı için verdim. Ondan sonra sürekli verdim lafını etmiyor. Elimde telefonu görünce laf ederdi oyun oynuyorsun diye kendisinde akıllı telefon var elinden düşmüyordu ve sürekli YouTube'da video izliyordu. İnternet bankacılığına pek sıcak bakmıyordu. Kendim açtırdım ona sürekli bana baktırıyordu harcamaları, son ödeme tarihi vs. Anne ve Babanız 60-80 yılları doğumlu ise böyle davranmaları normal çünkü bu nesiller televizyon ve elektriği lüks olarak değerlendirirler ve insan doğası gereği değişikliklere karşı olduğu için maalesef böyle tavır sergileniyor.
 

Geri
Yukarı