Ailemin teknoloji cahili olması

Geçen BIOS Corrupted hatası alınca babam "Çok oyun yükledin, ondandır" diye bağırmıştı bana 🙂

Allah'tan benim babam az biraz anlıyor, sorun nerede olduğunu bulup beraber düzeltmeye çalışıyoruz, ama annemin hiç bilgisi yok, kim bilir onun kullandığı 10 yaşındaki laptopta kaç trojan vardır
 
Bence bunun etkisi var. Aileler ilk çocukla birlikte keşfediyor teknolijiyi vs. hem etrafta teknoloji zararlılığı haberleri çok abartıyorlar, oradan da etkileniyor olabilirler.

Aklıma Minecraft intahara sürüklüyor haberi geldi :D. Evet her şeyi genelde ilk çocukla öğreniyorlar.
 
Buna çok benzer bir durum yaşamıştım eskiden. Sürekli bilgisayarla alakalı işler yapardım, sürekli parça al-sat yapardım ve bu durumdan hiç hoşlanmazlardı. Bilgisayardan para bile kazansam hoşlanmazlardı. Hep bi' "bağımlı" kelimesi yapıştırmayı seviyorlar. Haber yapmayı bilmeyen, teknolojiden yoksun vasıfsız insanların yorumlamaları yüzünden bilgisayar kullanan her insana aptalmış gibi davranıyorlar. Millet siz 09-17 masa başı iş yaparken bilgisayarda parayı kırıyor haberiniz yok. Çocuk yaşta potansiyeli olan insanların önünü böyle cahilce hareketlerle kesiyorlar.

Anne ve babalara bilgisayar ve teknolojiyle alakalı adam gibi kaynaklardan eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ya da anne ve babaların biraz olsun bilmediği konu hakkında konuşmayı bırakıp çocuğuna güvenmesi gerekiyor.

Bu durumdan ben de çok çektiğim için zamanında, çok birikmiş durumdayım. Çevremde ne kadar böyle insan görsem ailesiyle konuşup rahat bırakmaları konusunda uyarı yapıyorum.

Bunun çaresi ne biliyor musun? Bırak seni dinlemesinler, hata yapsınlar; kendilerine olan güvenleri ve gururları kırılsın. "Vay be, çocuğum haklıymış!" desinler. Ben bu şekilde yendim bu durumu.
 
Aklıma Minecraft intahara sürüklüyor haberi geldi :D. Evet her şeyi genelde ilk çocukla öğreniyorlar.

İlk çocuk olmak zor. Bana zamanında kızdıkları kadar kardeşime yapmadılar mesela. Alıştılar.

Ama bu kardeşimizin durumu bambaşka. Aile yapınızı bilemediğimden yorum yapamam. Yapılmamalıda.
 
14, 1 haftaya LGS var.
Annem LGS'den sonra günde 1 saat izin vereceğim ama güncelleme olursa o 1 saati kullanamazsın diyor. Garip biri.

Sen ipleri fazla vermişsin galiba, LGS'den sonra hala devam ederlerse aynı şekilde bir şeyler yapmaya çalış, en kötü kavga çıkart 3-5 defadan sonra salarlar artık. Senin sözününde bir yerde geçerliliği olmalı her şey anne babanın istediği gibi olamaz.
 
Ortak PC olur gibi
Yazılanlardan ortak PC olduğu çıkarımını yapmadım, ortak PC olsa bilgisayar hakkında üç beş bilgisi olurdu aile bireylerinin de. Ha ortak bilgisayarsa, o zaman yapılacak en iyi şey bilgisayarı güncellemeden kendi haline bırakmak olur. Hatta güncellenirken fişini çekmeye çalıştıklarında "buyur çek" derdim ben, kendileri uğraşsınlar sonra düzeltmekle. Onunla uğraşırken de öğrenmiş olurlar güncelleme nedir nasıl yapılır diye.
 

Geri
Yukarı