Ailenin çok az harçlık vermesi normal mi?

Hocam o şekilde çalışmayacaksınız, bir yere bağlı olacaksınız, yaptığınız işe göre maaş şeklinde haftalık veya aylık ödeme alacaksınız.
Ayrıca çoğu ekip eğitimi de kendileri veriyor.
Editten kastım basit fakat uğraştırıcı; yazı silip yerine Türkçe yazıyı yazmak.
Manga ve webtoon sitelerinin çoğu sürekli olarak bu tarz çevirmen ve editör arayışındalar, hem eğitimi verdiklerinden hem Photoshop öğrenmiş oluyorsunuz, çeviri yaparsanız da diliniz gelişiyor.

Hocam Photoshop kullanmayı biliyorum ingilizcemde iyi ama manga siteleri 18+ ya da 16+ kişileri alıyorlar genellikle beni almazlar diye düşünüyorum bildiğiniz bir site var mı çevirmen, editör arayan?

Hocam Photoshop kullanmayı biliyorum ingilizcemde iyi ama manga siteleri 18+ ya da 16+ kişileri alıyorlar genellikle beni almazlar diye düşünüyorum bildiğiniz bir site var mı çevirmen, editör arayan?
Hocam buraya bakabilirsiniz.

Ayrıca çoğu ekip forumlar yerine kendi siteleri içerisinde okuyuculardan ekip üyesi arıyor, siteleri gezmeniz yararınıza olur.

Bu yaz tatilinden sonra 8. sınıfa geçeceğim ve ailem sadece aylık 100TL harçlık veriyor. Arkadaşlarıma baktığımda haftalık 200 300 lira harçlık alan var aylık 1K 2K alan var. Arkadaşlarım her gün gelin buraya şuraya gidelim diye yazıyorlar ben para yok diye gelmiyorum. Dalga geçmeyin ama aylık 100TL'yle insan ne yapabilir? Okulda 1 tost 50 lira 2 gün tost yesem zaten param bitiyor okulda sadece annemin yaptığı kaşarlı ekmeği yiyorum. Aldığım 100TL harçlığıda babam veriyor babamda her verdiğinde annem şunlara niye para veriyorsun boş yere harcıyorlar diye konuşuyor. 3 kardeşiz bu arada ablama aylık 200TL bana aylık 100TL küçük kardeşime aylık 50TL veriyor. Geçen bayramdada 100TL harçlık verdi hiç kimseye de misafirliğe gitmedik. Arkadaşlarım kendine topladıkları harçlıklarla yeni telefon falan alırken bende babamın verdiği 100 lirayla döner yedim. Evde sadece babam çalışıyor oda aylık 30 bin TL kazanıyor bir de kirada oturuyoruz. Babamdan para isteyince de sabret 1 ay sonra emekli olacağım her istediğini alacağım gibisinden sözler söylüyor sadece. Sizce ailem mi haklı ben mi?

Hocam bir de ablanız yerinde oldunu düşünün ve empati kurun.

Bu enflasyonda 3 çocuk yaptığı için ailen haksız. Diyorum abi fakirler çocuk yapmasın diye, Sabancı Holding olsa neyse 30 tanesine yine bakar.

Bölüm başı 100 TL verenler var 1 bölüm ne kadar sürer?
100 TL bence çok abartı bir ücret, beklentini fazla yükseltme (genelde 10-30TL arası veriyorlar).
Bölümün süresi seriden seriye, bölümden bölüme değişiklik gösteriyor ayrıca senin hızına da bağlı.
40dk ile 60dk arası sürebilir, hatta 2 gün boyunca tek bölüm çevirip editleyen insanlara rastladım (serinin bölümleri gerçekten çok uzundu).
Ama sana her türlü faydası olacak bunu bil.
Ayrıca çoğunlukla kb başına ücret veriyorlar, bölümün uzun olması daha çok çalışacağın ve daha çok kazanacağın anlamına geliyor.

Suçlu hükümet falan değil, eğer aile fakirken çocuk yapıyorsa aile suçludur.

Dünyadaki çoğu ülkede çok çocuklu(1'den fazla) fakir aileler mevcut.

Günün sonunda bu arkadaşın anne ve babasını yetiştiren de bu sistem, aynı kafadaki hükümetler 50-60 senedir değişen bir şey yok. Evet suçlu hükumet maalesef. O fakir ailelerin olduğu ülkelerde de ferahlık seviyesi düşük. Eğitim seviyesinin düşük olduğu bir ülkede yaşıyoruz egitim bakanlığının durumu ortada, aile bakanlığının durumu ortada. Mesela meslek liselerinin kötü olmasının sebebi hükumet, imamhatiplerin böyle olmasının sebebi yine hükumet. Mesele çocuk sayısı da değil bu arada. Sanki 100 değil de 200-300 lira verse çok yeterli olacak ya.

Mesele çocuk sayısı da değil bu arada. Sanki 100 değil de 200-300 lira verse çok yeterli olacak ya.

Mesele çocuk sayısı. 3 çocuk olmasa 4 odalı bir ev değil 2 odalı bir ev tutacak dolayısıyla verdiği kira azalacak. Gıdaya, elektriğe, suya, doğalgaza giden para azalacak. Çocuğa verilebilecek para artacak.

Mesele çocuk sayısı. 3 çocuk olmasa 4 odalı bir ev değil 2 odalı bir ev tutacak dolayısıyla verdiği kira azalacak. Gıdaya, elektriğe, suya, doğalgaza giden para azalacak. Çocuğa verilebilecek para artacak.

Devlet neden aldığı vergiyi düşürmüyor peki? Neden düşman gibi insanların boğazına sarılıyor? Ülkede 3 kuruş un bile peşine düşemezsin ama devlete borçlu kalırsan elinde sonunda o borcu faizi ile alır. Sorarsan faiz haram ama...
Ayrıca tekrar 100 değil de 300 lira vermeleri neyi değiştirecek? Hadi seni kırmayayım 1000 lira olsun. Aylık 1000 lira ile en fazla 20 gün tost alabiliyor. Bu neden diye sormak aklınıza gelmiyor nedense.

Bu yaz tatilinden sonra 8. sınıfa geçeceğim ve ailem sadece aylık 100TL harçlık veriyor. Arkadaşlarıma baktığımda haftalık 200 300 lira harçlık alan var aylık 1K 2K alan var. Arkadaşlarım her gün gelin buraya şuraya gidelim diye yazıyorlar ben para yok diye gelmiyorum. Dalga geçmeyin ama aylık 100TL'yle insan ne yapabilir? Okulda 1 tost 50 lira 2 gün tost yesem zaten param bitiyor okulda sadece annemin yaptığı kaşarlı ekmeği yiyorum. Aldığım 100TL harçlığıda babam veriyor babamda her verdiğinde annem şunlara niye para veriyorsun boş yere harcıyorlar diye konuşuyor. 3 kardeşiz bu arada ablama aylık 200TL bana aylık 100TL küçük kardeşime aylık 50TL veriyor. Geçen bayramdada 100TL harçlık verdi hiç kimseye de misafirliğe gitmedik. Arkadaşlarım kendine topladıkları harçlıklarla yeni telefon falan alırken bende babamın verdiği 100 lirayla döner yedim. Evde sadece babam çalışıyor oda aylık 30 bin TL kazanıyor bir de kirada oturuyoruz. Babamdan para isteyince de sabret 1 ay sonra emekli olacağım her istediğini alacağım gibisinden sözler söylüyor sadece. Sizce
Dostum 30 bin tl ne ki ? Kirada oturuyorsunuz şuan en kötü kira 10 bin tl ki bu hani en dusugu normal kiralae 15 20 bin tl
Sizin evinizin giderleri var, su, elektrik, yemek v.s (bunları küçük giderler sanma yemek bile tek başına rahat 5-6 bin tl eder aileniz kaç kişi bilmiyorum ama daha fazlada edebilir)
Inan bana baban son kalan parayi sana veriyordur, babanın kıymetini bil fazla üzerine gitme, emekli olursa da çalışmaya devam edecek sadece 40-50 bin tl maaşı olacak, bie yandna emekli maaşını alırken çalışmaya devam edecek, sana tavsiyem lütfen bu durumu anla bazı şeyler hiç kolay değil.

Yeni konular

Geri
Yukarı