Ailenin çok az harçlık vermesi normal mi?

Ben liseye giderken tam ekmek tost 1 liraydı. 5 liraya tabilot yemek yiyorduk, dolmuş tam 1, öğrenci 75 kuruş idi. Lise bitti üniversiteye başladıktan sonra kampüse dolmuşla gider gelirken yürür dolmuşa vereceğim para ile 75 mml Pepsi kola ve bisküvi alırdım.
Üniversite yemekhanesinde yemek te 1 liraydı, 20 liraya 20 günlük yemek atıp istediğin gün kart basıp yiyordun. Şimdi tost 50 lira...

Son düzenleme:
Bence 4 sayfa boyunca "Ailen suçlu, kondom diye bir şey var." yazmak gerçekten manasız. Artık olanlar olmuş bunları söylemenin bir yararı yok. Başıma bir bela geldiğinde hep düşündüğüm şey şu; ağlamak ve şikayet etmek bu durumu değiştirecek mi? Cevap hayır.

Maalesef ailen sana yetemiyor dostum. Bununla başa çıkmak zorundasın. Bursluluk sınavlarına gir. Ayrıca annene söyle valiliğe yardım başvurusu yapın.

Aileniz, belki de çevrenizden vs. çekinip de veriyor olabilir (kötü yola düşme korkusu), Belki de sizi sınıyor. Ama haklısınız günümüzde 100 TL az bir meblağ, peki ya oyunlara falan para yatırıyor musunuz? Abin kaç yaşındaydı?

Kardeşim yazılanlara çok takılma. "Beni niye doğurdunuz?" diye ergence triplere kapılıp ailene asi olma. Ben harçlık aldığımı bile hatırlamıyorum. Hep evden götürür yerdim. Büyüdükten sonra işler değişiyor. Daha çok gençsin. Akışına bırak ve derslerine çalış. Önünde önemli bir sınavın var. Ona odaklan. 20 yaş altı ergenlerden de tavsiye alma.

Dostum ben 17 yasındayım ve ne desen haklısın ama hayat boyle yapacak bir şey yok bende bunu annem kanser olunca fark ettim babam la annem ayrı annem kanser olunca anneme ben baktım dayıma yoruldum dediğimde yapacak bir şey yok hayat boyle dedi acımasız dedi hayata hos geldin dedi keske daha geç yaşda yaşasaydın boyle seyleri ama hayat boyle dedi yani kardesim dişini sıkıcaksın bir şeykilde elinde sonunda sen kazanacaksın ben bunun en güzek orneğiyim mesela o denmlerden buraya kadar geldim şaşırıyorum artık nasıl geçti zaman falan diye. Yani sonuna kadar haklısn ama hayat boyle yapacak bir şey yok

İlkokuldan tutun liseye kadar hiç harçlık almadım ama bunu kendimi acındırmak için demiyorum bir şeyler deniyordum Steam hesaplarımı falan kiralıyordum ya da oyunda hesap kasıp satıyordum hem zevkliydi hem de geliri zamanına göre iyiydi :D şimdiki birçok oyun hesapları örneğin LoL (kalıcı hesaplardan bahsediyorum) 300 seviye 120 skinli bir hesap bile 600 700 TL'ye var ve bu hesabı yıllarca kasmak gerekebiliyor kısaca bir şeyler denemeni önerebilirim mesela ig açılırsa e kitap satmayı dene iyi bir konu bul ve sat reklamını da iyi yaparsan bence günlük harçlığını çıkarabilirsin bunun yanında çeviri ile ilgileniyosunuz sanırım hocam forumlarda oyun çevirmenliği yapabilirsiniz mesela Anonymous Çeviri gibi yerlerde iş ilanları olabiliyor ya da oyun kiralayan siteler var orada da çalışabilirsin örnek vereyim sfya. Kısaca evde ufak işler yapabilirsin hocam bu arada sana katılıyorum ama aileni çok üstüne gitme geçmişe sonuçta gidemiyoruz olan olmuş umarım iyi yerlere gelirsiniz.

Zor, harbi zor. Kendimi sizin yerinize bile koyamadım, öyle farklı hayatlar yaşıyoruz. Böyle kazıya kazıya tırnaklarınızı parçalarcasına derslerinize, okulunuza asılmanız gerekli. Burs sınavları vs oluyor, bulabildiklerinize girin deneyin şansınızı. Arkadaşın dediği valilikten yardım işine de bir bakılabilir gibi.

Bu yaz tatilinden sonra 8. sınıfa geçeceğim ve ailem sadece aylık 100TL harçlık veriyor. Arkadaşlarıma baktığımda haftalık 200 300 lira harçlık alan var aylık 1K 2K alan var. Arkadaşlarım her gün gelin buraya şuraya gidelim diye yazıyorlar ben para yok diye gelmiyorum. Dalga geçmeyin ama aylık 100TL'yle insan ne yapabilir? Okulda 1 tost 50 lira 2 gün tost yesem zaten param bitiyor okulda sadece annemin yaptığı kaşarlı ekmeği yiyorum. Aldığım 100TL harçlığıda babam veriyor babamda her verdiğinde annem şunlara niye para veriyorsun boş yere harcıyorlar diye konuşuyor. 3 kardeşiz bu arada ablama aylık 200TL bana aylık 100TL küçük kardeşime aylık 50TL veriyor. Geçen bayramdada 100TL harçlık verdi hiç kimseye de misafirliğe gitmedik. Arkadaşlarım kendine topladıkları harçlıklarla yeni telefon falan alırken bende babamın verdiği 100 lirayla döner yedim. Evde sadece babam çalışıyor oda aylık 30 bin TL kazanıyor bir de kirada oturuyoruz. Babamdan para isteyince de sabret 1 ay sonra emekli olacağım her istediğini alacağım gibisinden sözler söylüyor sadece. Sizce ailem mi haklı ben mi?

Eviniz kira ve geliriniz sınırlı sizce parası olsa vermez miydi?

Burada herkes suçluyu tartışmış ama pek kimsenin çözümü tartıştığını görmedim.

Yaşın daha ufak, her hangi bir yere çırak olarak girmen, başlaman mümkünse bunu bir değerlendir, en azından okullar açılana kadar ve anlaşılan o ki bu insanların maddi gücü buna, buraya kadar yetiyor.

Hem hayatı öğrenmiş olursun, hem kendi paranı kazanmış olursun.

Birikim yapıyorsa ailen yapmıyorsa sen haklısın. Ben de 8'e gittiğim zaman 4 sene önce günlük 50 TL alıyordum zar zor yetiyordu.

Hocam 4 sene önce 50TL'nin yetmemesi için günlük 3 4 tane döner yemeniz lazım(öyle bile bitmiyor). Şimdi bile bizim kantinde 40TL çiğ köfte 10TL de ayran desek yine bir şekilde yetiyor eğer sadece öğle arasında yemek yediğimizi düşünürsek.

Yeni konular

Geri
Yukarı