Ailenin ders çalışmanızı istemesi

Yanlış anlama ama forumda küfür yasak olmasa anne babana çok güzel söverdim. Ders notları için çocuklarını baskılayan ebeveynleri hiçbir zaman sevmemişimdir. Sana tavsiyem ders çalışmayı ihmal etme ama şu 9-10. Sınıfta insanın kendini geliştirmesi derslerden çok daha önemli. Ve zaten 11-12'de ister istemez dersler çok daha yoğun oluyor. Şu 2 yıl hiçbir şeyi abartmadan eğlen, kendini geliştir ve ders çalış.
 
Yanlış anlama ama forumda küfür yasak olmasa anne babana çok güzel söverdim. Ders notları için çocuklarını baskılayan ebeveynleri hiçbir zaman sevmemişimdir. Sana tavsiyem ders çalışmayı ihmal etme ama şu 9-10. sınıfta insanın kendini geliştirmesi derslerden çok daha önemli. Ve zaten 11-12'de ister istemez dersler çok daha yoğun oluyor. Şu 2 yıl hiçbir şeyi abartmadan eğlen, kendini geliştir ve ders çalış.

Tamam da da işte bunu anlat bakalım benim aileme. Şunu fark ettim; benim çözümüm yok ;)
 
Ders yapınca çok yanlışınızın çıkması normalde çünkü günde 1 saat çalışıyorsunuz ve hep test çözüyorsunuz konuyu bilmeden nasıl soruları doğru yapmayı bekliyorsunuz ki?
 
Tamam da da işte bunu anlat bakalım benim aileme. Şunu fark ettim; benim çözümüm yok ;)
7/24 ders çalışmadan da yüksek notlar alabileceğini görmeleri lazım. Bu arada sadece 1 saat çalışıyorsanız ailene doğal olarak az gelir çalışma. Konu eksiğin varsa ona göre önce YouTube'dan yararlanarak konuları düzgünce öğren ki yanlışın az çıksın sorularda. Daha sonra test çöz. 9.
sınıfta günde 3 saat filan çalışsan bilgisayar oynaman o kadar da göze batmaz.
 
Selam ben lise 1. sınıfım ve hayatımdan memnun değilim canım ders yapmak istemiyor. Bilgisayar bakmak istiyorum ama ailem çok baskıcı babam eğer 2. sınavlardan 90 altında alırsan sanayiye gönderecekmiş okuldan alıp. Neymiş düşük not getieceğine git çalış diyor. Annem diyorum böyle böyle diyor, işim var, sen de ders çalış. Tamam diyorum, çalışmaya başlıyorum, 1 saat sonra canım sıkılıyor ve yaptıklarım da yanlış çıkıyor. Ben ne yapayım? Bir yardım edin. Kitap okuyorum, annem diyor test çöz. Ben diyorum hoca ödev verdi, kitap okunacak diyorum, sen test çöz diyor. Delireceğim. Arkadaşlarıma soruyorum ne yapıyonuz diye, diyorlar PC ve telefon bakıyoruz. Sadece benim ailem mi böyle?
Sizin iyiliğiniz için.
 
Eh ve güzel kardeşim ailenin ders çalışmanı istemesinden daha doğal bir şey yok. Bir baltaya sap olamazsın ki bilgisayara bakıp.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı