Ailenin PC'yi sadece oyun aracı olarak görmesi

Wplayer

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
482
Çözümler
4
Merhaba, artık şu meselelerden bıkmış durumdayım size olayı en başından anlatayım.

Okuldan gelmiş matematikten pek anlamayan biri olarak PC'den yararlanıyordum test kitabımın soru çözümü bakarak öğrenmeye çalışıyordum. Aileme de bu konudan bahsettim. Bazen işlerim 2-3 saati buluyor ve ailem PC'den oyun oynadığımı sanıyor ve odadan bana söyleniyorlar. Yok işte kapını kapatma hem de en kötüsü bakmadan daha aynı yerdesin kesin oyun oynamışsın diyorlar 😐 Bu durum da beni çok rahatsız ediyor. Çok sinirlenmeme sebep oluyor. Arkadaş şu PC'nin oyun dışında da işlere yaradığını bir öğretemedim. İşin kötüsü de bazen dışarı çıkıyorlar eve geldiklerinde PC'ye bakıyorlar hemen annem gelip monitöre dokunuyor ve monitörü kasa sanıp ısınmış, çalışmış vb. diyorlar bu olay komik olsa da sinirimi zıplatıyor. Sizin çözümünüz ya da öneriniz nedir? Bıktım artık😡😰
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türk ailesi böyle diyebilirim her aile böyle değildir tabide ben küçükken bana da böyle şeylere kızıyorlardı ancak yaşım büyüyünce hiçbir şey diyemediler. Sanırım şu anlık en mantıklı öneri ailenin ikna olması ve anlayış göstermesi eğer öyle değillerse yapacak bir şey yok.
 
Ben uzaktan eğitime girsem ertesi gün tanıdığım herkes 8 saat oyun oynadım diye beni azarlıyor.
 
Merhaba, artık şu meselelerden bıkmış durumdayım size olayı en başından anlatayım.

Okuldan gelmiş matematikten pek anlamayan biri olarak PC'den yararlanıyordum test kitabımın soru çözümü bakarak öğrenmeye çalışıyordum. Aileme de bu konudan bahsettim. Bazen işlerim 2-3 saati buluyor ve ailem PC'den oyun oynadığımı sanıyor ve odadan bana söyleniyorlar. Yok işte kapını kapatma hem de en kötüsü bakmadan daha aynı yerdesin kesin oyun oynamışsın diyorlar 😐 bu durum da beni çok rahatsız ediyor. Çok sinirlenmeme sebep oluyor. Arkadaş şu PC'nin oyun dışında da işlere yaradığını bir öğretemedim. İşin kötüsü de bazen dışarı çıkıyorlar eve geldiklerinde PC'ye bakıyorlar hemen annem gelip monitöre dokunuyor ve monitörü kasa sanıp ısınmış, çalışmış vb. diyorlar bu olay komik olsa da sinirimi zıplatıyor. Sizin çözümünüz ya da öneriniz nedir? Bıktım artık😡😰

Aynı durum bende de vardı sonra karşıma alıp konuştum ve internet alemini anlattım bilgisayarında oyundan başka bir şeye yaradığını anlattım. Artık 12 saat dursam bile bir şey demiyorlar.
 
Bilgisayarda ders çalıştığınızı bir şekilde gözlerine sokmanız lazım ki salsınlar. Ben de ve bir çok Türk gencinde aynı sorun var(dı).
 
Çok kez

Çözümü yok. İnanmak istemiyorlar. Anneme laptopumda oyun oynamak harici yaptığım bir şeyyi söylediğimde de inanmıyor.
Yapacak birşey yok, benim ailemde benziyor sana. Büyüyüp evden ayrılmandan başka çözüm yok.
öyle düşünüyorum
Aynı durum bende de vardı sonra karşıma alıp konuştum ve internet alemini anlattım bilgisayarında oyundan başka bir şeye yaradığını anlattım. Artık 12 saat dursam bile bir şey demiyorlar.
Of keşke bizdede öyle olsa
 

Geri
Yukarı