Ailenin zorla din dersine sokması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese Merhabalar! Ben 11. sınıfa giden bir liseliyim ve size çok az ailemden bahsetmek istiyorum. Ailem gayet modern ve çoğu şeye izin veren tarza bir aile. Annem okul başladığı zaman evde boş boş oturmak yerine kendine bir şeyler katmak amacıyla Kur'an kursuna başladı ve bu 15 tatilin başlamasyıla beraber hatim indirdi. Annem ve kurstaki arkadaşları hocayla konuşup çocuklara da Zoom üzerinden bu boş iki haftada Kur'an dersleri verir misiniz diye sormuşlar. Hoca da seve seve yaparım demiş. Bu cumartesiden beri annem bu derslere girme konusunda bana çok fazla baskı yapıyor. Anneme de güzel bir dille girmek istemediğimi, bunun yerinde test çözmenin ya da TYT'ye başlamanın daha yararlı olduğundan bahsettim. Annem de kesinlikle karşı çıktı. Zorla girdiğim dersten de bir şey öğrenemeyince annem bana kızıyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum. Çıkmazın içine girmiş hissediyorum kendimi. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Büyük ihtimal hocada annene baskı yapıyordur veya kurs ortamında konuşuldu ve annende mahcup olmak istemiyor belki de. 1-2 gün girip anne derslerimi etkiliyor şeklinde geri bildirim yaparsan annenin baskı yapacağını düşünmüyorum.
 
Hepinize teşekkür ediyorum! En kısa sürede anneme bundan bahsedip geri dönüş yapacağım.
 
Kankam işin doğrusu, dinine düşkün biriyimdir. Lakin hiçbir şey zorla olmaz. Bu iş gönülden, içten gelecek. Maalesef birçok aile gibi senin ailen de seni anlamıyor. Onlarla oturarak derdini anlatabilirsin. Umarım çözersin.
 
Aslında çok böyle aşırı dindar biri değil ama nedense son zamanlarda bana bu din konusunda baskıları azıcık arttı.
Annenizin beyni tarikatçılar tarafından yavaş yavaş yıkanıyor haberiniz olsun. Derse nasıl girmem demek yerine annenizi nasıl kurtaracağınızı düşünün. Soğuyacağınızı söylerseniz yardımı olabilir.
 
Annenizin beyni tarikatçılar tarafından yavaş yavaş yıkanıyor haberiniz olsun. Derse nasıl girmem demek yerine annenizi nasıl kurtaracağınızı düşünün. Soğuyacağınızı söylerseniz yardımı olabilir.
Arkadaşa katılıyorum. Büyük ihtimalle komşuları yada arkadaşlarından biri onu bir tarikata çekmeye çalışıyor. Eminim her getirilen üye için para ödeniyordur. Annen tehlikede olabilir. Manipüle edilerek tarikatçı bile olabilir. Baskıları birden arttıysa büyük ihtimalle bir tarikata çekilmeye çalışılıyordur.
Lol oynayarak kafa dinlemek :D.
Doğru az önce rakip takıma yumi geldi. 130k feedledikçe ağlayıp küfür ediyordu sinir küpü gibi oldum. LoLde kafa dinlenmez de ben oyun oynasın anlamında dedim.
 
@Erdo2525 Din'de zorlama olmaz hocam. Ailenize bunu istemediğinizi ve zorlamanın bir anlamı olmadığını söyleyin.
 
Derse nasıl girmem demek yerine annenizi nasıl kurtaracağınızı düşünün.
Tarikatın içine giren birisi bir daha çıkamaz öldürücü bir virüs gibi düşün. Umarım yarın bugün bu arkadaşı da tarikat yurduna filan yerleştirmezler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı