Aileniz ile rahatça konuşabiliyor musunuz?

Babam olmadığı için hayır, annemle nasıl konuşayım bu konuyu :D

Ayrıca bu sorunun temeli halkın yanlış bilgisi yüzünden, çoğu kişi bu şeyleri o yaşlarda öğretmenin günah olduğunu düşünüyor.

Aksine İslam'a göre kız erkek fark etmezsizin ergenliğe girdiği günden itibaren evlenebilir, cinsel ilişkiye girebilir, zihni eğer bir hastalığı yok ise her şeyi kavrayabilir olarak kabul edilir. Zaten bu yüzden dini sorumluluklar ergenlikten itibaren başlar.

Yani aslında ergenliğe girmeden önce veya girdiği zaman çocuğa bunları öğretmek gerek İslam'a göre , ama insanlar yanlış bildiği için bizde gizli saklı işler yapıp öğrenmek zorunda kalıyoruz :D
 
Ya bu vücut keşfetme, cinselliği öğrenme olayları eskiden geçerliydi. Şimdi çocuklar internette doğduğu için her şeyi babalarından daha iyi biliyordur.

Cinsel soruları geçersem, ailemle duygusal anlamda rahatça konuşamıyorum. Mesela bir derdim, bir acım olduğunda gram belli etmiyorum. Bunu kızlar çok iyi yapıyor, hüngür hüngür ağlayıp annelerine dert yanıyorlar ama ben onların canını sıkmamak için üzüntümü kendime saklıyorum. Utandığımdan değil yani sadece, sevdiğimden.
 
Zina evlilik dışı cinsel ilişki demek. Rızan olunca zinadan farklı bir şey olmuyor.
O zaman şöyle düzelteyim, tam anlatamamışım. Zina diyorlar,karışıyolar başkalarına ahlak bekçiliği yapıyorlar. Ama kendileri de twitterda ahlaksız şeyleri beğeniyorlar. İsteyen istediğini yapsın. Günahı boynuna.
 
Benim için insanlarla konuşulabilecek her şeyin bir kategorilendirmesi vardır. Herkesle her şeyi konuşmam. Ancak aklımdaki şeyi konuşabileceğim birini sanaldan bile olsa muhakkak bulurum. En uç noktada, birini bulamazsam kendi benliğim ile konuşurum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı