Aileyi PC toplamaya ikna etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ders notları eğer yüksek ise karnesinde kaça gidiyorsa işte taktir veya teşekkür getirirsem bana bilgisayar alır mısın diye ikna edebilir belki.
7.Sınıf 1.Dönem ortalaması 87, özel okul olduğunu da belirteyim. O yöntemi de deneyeceğiz ama ailesi 97-98 civarı ortalama istiyor, çalışmasına rağmen o kadar yüksek not alması zor. Geçen yıl 83-84 civarı idi ama ortalaması, bu yıl yükseltti.

Yapıcak bişey kalmamış, gitsin birazcık ağır konuşsun, sizden bişey istemiyorum kendim alıcam neye karışıyorsunuz desin

97 98 mi ? Biraz abartmışlar ama notlarıda okadar düşük değil bence doğum günü hediyesi olarak isteyebilir. Annesine yardımcı olursa onu yumuşatarak belki işte yemek yapmasına yardım eder evi temizlemesine falan yardım eder hergün düzenli ders çalışsın günde belli bir saatten fazla tepeden bilgisayar kullanmasın bu sayede belki annenin içine bir heves düşer bu çocuk dersini yapıyor bana yardım ediyor belli bir saat telefon ve bilgisyar oynuyor ben bunu mutlu edem diye bilir ama belki.

Yapacak bir şey kalmamış, gitsin birazcık ağır konuşsun, sizden bir şey istemiyorum kendim alacağım neye karışıyorsunuz desin.
Haklısınız ama arkadaş zaten kendi harçlıklarıyla alacak, ailesinin biriktirdiği okul harçlıklarına ve bayram-karne harçlıklarına el koyması söz konusu. Ağır konuşmak annesini daha da sinirlendirir mi bilemiyorum.

Çok doğru düşünüyorsunuz, mutlaka dikkate alacağız bu önerinizi. Ev işlerine yardımcı olmak mantıklı olabilir ama arkadaşım kendi harçlıklarıyla alacağı şeyi bir kere daha hak etmeye çalışması ne kadar doğru bilemiyorum ama başka yol da yok aklımızda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…