Aileyi PC toplamaya ikna etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
(önceki yazdığımı takmayın) Arkadaşın topladığı tüm paraları sana ulaşıp versin. Sende sakla. Birikince bi tane bilgisayar alın. Tüm şeylerini yapın. O zaman sıkıntı olmaz.

Eline sağlık, çok iyi yazmışsın, senle aynı düşüncedeyim. Arkadaşlarımın çoğu da bilgisayar toplamayı düşünüyor; birlikte Minecraft PE oynuyorduk şimdi Minecraft Hexkit, GTA SA:MP, CS:GO, ETS2, Fortnite gibi eğlenceli çok oyunculu oyunları oynamayı istiyoruz. Arkadaşımın en büyük problemi ailesinin harçlıklarına el koyması.

Ya o konu hakkında bir şey diyemeyeceğim çünkü bana küçükken harçlık vermezlerdi, okula giderken annem sandviç falan koyardı, lisede de zaten karnımı doyuracak kadar para verirlerdi. Ben üniye geçince bursumu biriktirip aldım şimdiki bilgisayarımı. Eski bilgisayarımı 2009'da sünnet olduğumda almışlardı yani benim bir katkım olmadı :D

PC laptop olmasa çok güzel bir önerim vardı kimse anlamayacaktı ya.

@282742 Ailesi paradan haberdar ve büyük bir kısmını o şekilde biriktirme şansı yok.
PC laptop olmasa çok güzel bir önerim vardı kimse anlamayacaktı yahu.
Dediğin şey aklıma geldi, babamın bir tanıdığı 2014'te aldığı NZXT S340 kasaya yeniden sistem toplamıştı, lakin laptopta özelliklerinden ötürü EGPU yapma şansımız bile yok.

@282742 Ailesi paradan haberdar ve büyük bir kısmını o şekilde biriktirme şansı yok.

Dediğin şey aklıma geldi, babamın bir tanıdığı 2014'te aldığı NZXT S340 kasaya yeniden sistem toplamıştı, lakin laptopta özelliklerinden ötürü EGPU yapma şansımız bile yok.
Kasa olarak alsa bile bu işin monitörü de var.
Çok sıkıntı.

Arkadaşlar bir plan yaptık bu arada arkadaşımla, hatta kendisi yanımda şu an. Öncelikle eski bilgisayarını hayata döndürmeye çalışacağız (göstereceğiz). Tam annesi eve gelmeden önce bilgisayara yazılımsal bakım yapmaya gideceğim ve annesi gelince de okul işlerinde yetersiz olduğunu o yüzden bakım yaptığımızı söyleyeceğiz. Kendisi de proje yaparken (bazen de yapıyormuş gibiyken) söylenecek sık sık. Daha sonra da haftasonu ailelerimizle gezmeye AVM'ye ve Vatan'a gideceğiz. Orada da PC toplamaya özendiğini söyleyecek ve benim bilgisayardan anladığımı, oradaki pahalı bilgisayarlardan çok daha ucuz bir bilgisayar toplayacağımı söyleyecek, bunun okul projeleri için gerekli olduğunu, harçlıklarının kendi hakkı olduğunu ve çoğu arkadaşının harçlık aldığını hafif tepkisel bir şekilde açıklayacak. Daha sonra 4K'lık PC almayı planladığını ve buna karar verdiğini söyleyecek ve bunu haber verecek. Ailesi tepki verirse de önce 3K sonra 2,5K'ya düşecek. Ne dersiniz?

Psikoloğa gidin. Eğer psikolog mantıklı görürse annesini de ikna eder. Macera aramayın :D

Zaten 7 ye gidiyormuş, lisedede motor sevdası falan başlar bir yerden bir yere gitmek için. Oyun her şey demek değil parayı biriktirip hayalindeki daha farklı şeyleri yapabilir bence. Önerim en fazla bu çünkü öyle bir anneye sahipken çok alabileceğini düşünmüyorum bilgisayar : / .

İkna için evet. Çünkü anlattığınıza göre kabul edecek gibi görmüyorum. Anca psikolog ikna eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı