- Makaleler
- 24
Sıkıntı şu ki arkadaşımın yaşı küçük. 7. Sınıfa gidiyor.Arkadaşınız kaç yaşında?
Sıkıntı şu ki arkadaşımın yaşı küçük. 7. Sınıfa gidiyor.Arkadaşınız kaç yaşında?
Notları nasıl?Sıkıntı şu ki arkadaşımın yaşı küçük. 7. Sınıfa gidiyor.
7.Sınıf 1.Dönem ortalaması 87, özel okul olduğunu da belirteyim. O yöntemi de deneyeceğiz ama ailesi 97-98 civarı ortalama istiyor, çalışmasına rağmen o kadar yüksek not alması zor. Geçen yıl 83-84 civarı idi ama ortalaması, bu yıl yükseltti.Ders notları eğer yüksek ise karnesinde kaça gidiyorsa işte taktir veya teşekkür getirirsem bana bilgisayar alır mısın diye ikna edebilir belki.
97 98 mi ? Biraz abartmışlar ama notlarıda okadar düşük değil bence doğum günü hediyesi olarak isteyebilir. Annesine yardımcı olursa onu yumuşatarak belki işte yemek yapmasına yardım eder evi temizlemesine falan yardım eder hergün düzenli ders çalışsın günde belli bir saatten fazla tepeden bilgisayar kullanmasın bu sayede belki annenin içine bir heves düşer bu çocuk dersini yapıyor bana yardım ediyor belli bir saat telefon ve bilgisyar oynuyor ben bunu mutlu edem diye bilir ama belki.7.Sınıf 1.Dönem ortalaması 87, özel okul olduğunu da belirteyim. O yöntemi de deneyeceğiz ama ailesi 97-98 civarı ortalama istiyor, çalışmasına rağmen o kadar yüksek not alması zor. Geçen yıl 83-84 civarı idi ama ortalaması, bu yıl yükseltti.
Haklısınız ama arkadaş zaten kendi harçlıklarıyla alacak, ailesinin biriktirdiği okul harçlıklarına ve bayram-karne harçlıklarına el koyması söz konusu. Ağır konuşmak annesini daha da sinirlendirir mi bilemiyorum.Yapacak bir şey kalmamış, gitsin birazcık ağır konuşsun, sizden bir şey istemiyorum kendim alacağım neye karışıyorsunuz desin.
Hocam mesajınızdaki hatayı düzeltin ban yemeyin durduk yerde.Ders notları eyer yüksek ise karnesinde kaça gidiyorsa işte taktir veya teşekkür getirirsem bana bilgisayar alır mısın diye ikna edebilir belki.
Çok doğru düşünüyorsunuz, mutlaka dikkate alacağız bu önerinizi. Ev işlerine yardımcı olmak mantıklı olabilir ama arkadaşım kendi harçlıklarıyla alacağı şeyi bir kere daha hak etmeye çalışması ne kadar doğru bilemiyorum ama başka yol da yok aklımızda.97 98 mi ? Biraz abartmışlar ama notlarıda o kadar düşük değil bence doğum günü hediyesi olarak isteyebilir. Annesine yardımcı olursa onu yumuşatarak belki işte yemek yapmasına yardım eder evi temizlemesine falan yardım eder hergün düzenli ders çalışsın günde belli bir saatten fazla tepeden bilgisayar kullanmasın bu sayede belki annenin içine bir heves düşer bu çocuk dersini yapıyor bana yardım ediyor belli bir saat telefon ve bilgisayar oynuyor ben bunu mutlu edeyim diyebilir ama belki.
Klavyemde yanlış yazmışım 6'ya gidiyor şu an ama çok olgun biri.1,5 sene sonra sınava gireceğini düşünürsek alması zor ve alsa bile çok bakamayabilir.
İyi bir lise kazanırsa belki "Ben bunu hak ettim artık" diyebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.