Airties 2410 Adaptörü PC Görmüyor

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Masaüstü bilgisayarımda Airties 2410 Wireless adaptör takılıydı ve 5-6 aydır olduğu gibi internetim vardı. Arada kesikler oluyordu ama adaptörü çıkarıp takınca geliyordu internet. O gün adaptörü çıkardım taktım ama internet gelmedi, evdeki diğer bilgisayarlarda internet vardı, sürücüyü CD’sinden tekrar kurdum ama nafile, daha sonra güncel sürümünü buldum, onu denedim, o da olmadı. Aygıt yöneticisinden kaldırdım tekrar kurdum filan ama yine de olmadı. Bu sırada birkaç kez mavi ekran geldi, bilgisayarı çökme tehlikesinden kurtardınız gibi mesajlar geldi. Bununla birlikte birkaç sorun daha ortaya çıktı: Bilgisayar kapanırken kapanma ekranı neredeyse 10 dakika sürüyor. Bazen bilgisayarı açınca “Windows Başlatılıyor”dan sonra simsiyah bir ekranda kalıyor bilgisayar ve çoğu zaman başlarken Windows’un nasıl başlaması gerektiğini soruyor. Bunlarla birlikte virüs bulaşma ihtimalini düşündüm, ya da aygıt yöneticisinden yanlış bir şey yapmamın sonucu olduğunu düşündüm. Daha sonra bilgisayara format attım, belki her şeyi baştan yapınca düzelir diye. Ama yine de şu interneti getiremedim.
 
Kablosuz ağ adaptörünü başka bir bilgisayara tak ve çalışıp çalışmadığını kontrol et. Çalışmıyorsa tabii ki sorun adaptördedir. Fakat çalışıyorsa, anakartının USB portlarında sorun var demektir.

C:\Windows\Minidump klasörüne mavi ekran sorununun kaynağını bulmana yardımcı olacak olan bellek dökümü kaydedilir (Hani şu “bi’şey %100’e kadar doldu sonra bilgisayar yeniden başladı” dediğiniz kısım, bellekteki sürücülerin kaydedildiği andır). Nirsoft BlueScreenView ile –bu programı not etmenizde fayda var, çok işinize yarayacak- Minidump klasöründeki dmp dosyalarını açarak sorunun hangi sys dosyasından kaynaklandığını öğrenebilirsiniz. SYS dosyasını Google’da aratarak bunun adaptöre ait bir sürücü mü yoksa USB portlarından sorumlu dosya mı olup olmadığını anlayarak sorunun adaptör kaynaklı mı yoksa anakart kaynaklı mı olup olmadığını tespit edebilirsin.
 
Ben de aynı durumdan muzdaripim maalesef. Bilgisayar kapanırken normalde on dakika bekliyor ama adaptörün USB kablosunu çekince hemen kapanıyor. 4 farklı adaptörle denedim, hepsi de başka bilgisayarlarda çalışıyor. Olmadı, bilgisayara format attım. Bir defa çalıştı, yeniden başlattım yine gitti :S Yok mu bunun bir çözümü ? Dmp klasörlerine de baktım fakat ekran kartı ısınması hatasından başka bir bulguya rastlamadım. Görünüşe göre kablolu sisteme geçeceğiz :S
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı