AirTies 5452'nin Özellikleri Nelerdir?

son_goku

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2012
Mesajlar
4.981
Makaleler
12
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar bende AirTies 5452 modem ve AirTies 2310 usb modem var.

Bildiğim kadarıyla modemim 5 Ghz destekli. 2310 ise 2.4 Ghz destekli bu yüzden 5 Ghz olarak kullanamıyorum. Acaba 5 Ghz destekli 300 mbit usb modem alsam ne gibi farklar olur?

Ve modemin arayüzünde birçok özellik var. Bu özellikleri kısaca anlatır mısınız?

Airties 5452 Genel Bilgi:
Genel Bakış - Air 5452 - 300 Mbps Çift-Bant ADSL2+ Modem - AirTies Kablosuz İletişim

Airties 2310 Genel Bilgi:
Genel Bakış - Air 2310 - 150 Mbps Kablosuz Ağ Erişim Cihazı - AirTies Kablosuz İletişim

2275485683.png


Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5 GHz destekli modem aldığında hiçbir hız avantajın olmaz. Çünki genel internet hızın zaten 5Mb'ler civarında. Ancak çevresel koşullar incelenirse, civarda 2.4 GHz'te çok fazla sinyaller bulunuyorsa, bu da aşırı gürültü faktörü demektir. 5 GHz'e geçtiğin zaman bu gürültü faktörleri nispeten azalacaktır. Bu da internet bağlantısını dolaylı olarak etkileyecektir. Ancak çok bariz bir fark görmeyeceksin. Eğer bulunduğun bölgede internete rahat bağlanıyor ve kopma sorunları yaşamıyorsan bu şekilde devam edebilirsin.
 
Teşekkür ederim YAMYAM abi. Bildiğim kadarıyla 5 Ghz kullanmak, kullanım alanını arttırıyor ve sinyal kaybını azaltıyor. Binada 9 tane Wireless modem var bildiğim kadarıyla ve şu an netle ilgili bir sorunum yok.
 
Teşekkür ederim YAMYAM abi. Bildiğim kadarıyla 5 Ghz kullanmak, kullanım alanını arttırıyor ve sinyal kaybını azaltıyor. Binada 9 tane Wireless modem var bildiğim kadarıyla ve şu an netle ilgili bir sorunum yok.
Kullanım alanından kastın kapsama alanı ise yanlış. Sinyal kaybını azaltmaz. Sadece bu frekansta günümüzde çok az cihaz olduğu için enterfere edebilecek kaynaklar çok azdır. Dolayısı ile sinyaller (elektromanyetik dalgalar) şimdilik daha sakin ve temizdir. Ancak yine de belirteyim ki 2.4 HGz'lik sinyallerin ilk harmoniği yaklaşık yine bu frekansa tekabül etmektedir.
Teknik olarak şu açıklamayı yapmak zorundayım.
5GHz'lik frekansta daha geniş band genişliği kullanılabilmektedir. Bu yüzden daha yüksek hızla erişim mümkün olabilmektedir. (150-300Mb/sn) Çok paylaşımlı kablosuz ağlarda bu hızın yüksek olması ilerde kaçınılmaz olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı