Ajazz AK820 Max Linux uyumluluğu nasıldır?

Sheazel

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, verdiğim linkteki klavyeyi almayı düşünüyorum. Çoğunlukla kod yazacağım. Ubuntu kullanıyorum ve yazılımının Windows'ta olduğunu gördüm. Herhangi bir Linux distrosunda bu klavyeyi kullanan varsa beni aydınlatabilir mi? Buna ekstra olarak alternatif klavye önerisi varsa alabilirim.

Selam. Klavyeyi kullanmadım ama soruna yine de cevap verebileceğimi düşünüyorum.

Öncelikle neredeyse her klavye Linux'ta tak çalıştır sistemiyle kusursuz çalışır. Ama RGB ayarlama, makro atama, özel tuş kombinasyonları gibi sistemler üreticinin önerdiği yazılıma ihtiyaç duyabilir. Tekrar ama bu klavye Mac sistemlerde sorunsuz çalışıyormuş. O yüzden Linux'ta sorun çıkaracağını düşünmek için sebep yok.

Yine de bir sorun yaşarsanız bazı klavye üreticileri ya da üçüncül şahıslar Linux için açık kaynaklı yazılımlar sunar. Bunları deneyebilirsiniz.

Not: Klavyedeki hot-swap özelliğini kullanmak istersenizde bu özelliğin işletim sistemi ile alakası olmadığı için Linux ile hiçbir uyumluluk sorunu çıkaracağını sanmıyorum.

Selam. Klavyeyi kullanmadım ama soruna yine de cevap verebileceğimi düşünüyorum.

Öncelikle neredeyse her klavye Linux'ta tak çalıştır sistemiyle kusursuz çalışır. Ama RGB ayarlama, makro atama, özel tuş kombinasyonları gibi sistemler üreticinin önerdiği yazılıma ihtiyaç duyabilir. Tekrar ama bu klavye Mac sistemlerde sorunsuz çalışıyormuş. O yüzden Linux'ta sorun çıkaracağını düşünmek için sebep yok.

Yine de bir sorun yaşarsanız bazı klavye üreticileri ya da üçüncül şahıslar Linux için açık kaynaklı yazılımlar sunar. Bunları deneyebilirsiniz.

Not: Klavyedeki hot-swap özelliğini kullanmak istersenizde bu özelliğin işletim sistemi ile alakası olmadığı için Linux ile hiçbir uyumluluk sorunu çıkaracağını sanmıyorum.
Wine ile app'i kurmayı denedim. Olmadı. Kablosuz kısmında bir adaptör vs ile gelmediğini görünce Logitech'in macbooklar için yaptığı klavyelerin makineyle eşleşmemesinden ötürü sormak istedim. Deneyen biri olursa içim rahat vereceğim siparişi.

Selamlar, verdiğim linkteki klavyeyi almayı düşünüyorum. Çoğunlukla kod yazacağım. Ubuntu kullanıyorum ve yazılımının Windows'ta olduğunu gördüm. Herhangi bir Linux distrosunda bu klavyeyi kullanan varsa beni aydınlatabilir mi? Buna ekstra olarak alternatif klavye önerisi varsa alabilirim.

1742072474672.png

Klavyenin yazılımı Windows ve Mac ele alınarak yazılmış. Çalışabilir ama muhtamelen kusursuz çalışmaz.

Klavyeyi sipariş verdim. Ajazz 159 Pro da almıştım temudan, ikisi de gelsin video bile çekeceğim herhalde. Kaynak yok vallahi.

Biraz kafayı kırıp bu aletlerin nasıl çalıştığını öğrendim. Klavye içerisinde herşeyi kendine embed edebilen ufak hafızalı bir mcu var. Bir kere config edildiğinde direkt hafızada kalıyormuş. Bu tip çin klavyeleri benzer mcular kullanıyormuş. MCU modelini bulamadım. Devlet sırrı herhalde 😄 Tipik olduğu kesin ama.

Bir de dongle ile çalışma prensibi herhangi bir 2.4ghz klavye ile aynı. Polling rate farkı dışında bir fark yok. Gelsin test edelim bakalım.

Daha önce de moderatöre isyan ettim, forumda büyük bir gereksiz konu fazlalığı var. Teknik, elzem bir soru soruyorsun ve bir sürü anlamsız google ile çözülebilecek konular ana sayfayı kaplıyor. Buna bir çözüm bulunması şart artık.

Son düzenleme:
@Sheazel AK820 Pro kullanıyorum Ubuntu 22 ile. Sorunsuz calisiyor sadece Custom renk ve GIF atama gibi ozellikler yazilim ile yapiliyor. Orada kurdugun yazilim da maalesef Wine ile kurdugumuzda Ubuntu'da tam calismiyor. Dualboot veya VirtualBox ile Windows kurulup ayarlamalar yapilabilecegi yaziyordu ancak ugrasmadim daha fazla.

Çok teşekkür ederim. Bende de Ubuntu 22.04 var şuan. Tam ihtiyacım olanı söylediniz.

Klavye nasıl? Bendeki sanırım flying fish switch gibi birşeydi sizle aynı mı bilmiyorum. İyi midir?

Sağolun.

Klavye geldi arkadaşlar. Uyumluluk sorunu veya benzeri bir sıkıntı yaşamadım. Şarj yüzdesini gösterecek bir basit plugin yazmaya çalışıyorum. Yazabilirsem github linkini atacağım buraya linux kullanıcıları için.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı