Ajazz AK820 Pro Gift Switch için Keycaps önerisi

Peki içinden yani harf veya simgelerinden ışık geçiren mi istiyorsunuz yoksa geçirmeyenlerden mi? Sade ama tarz bir şey istiyorsanız benim gözüm mesela şuna çok takıldı:

Akko markasınını PBT keycaps'leri güzeldir. Kullandım ışık geçirenlerinden.

Pudding Keycaps'ler de güzeldir özellikle PBT olanlar. AMa senin için önemli olan %75 klavye destekliyor olması. Çünkü sağ alt fonksiyon tuşları, shift tuşları falan boyutları değişiyor klavyeden klavyeye. Ona dikkat etmelisin.

Bir de tuşların yükseklik profilleri var. O profillerden bazıları rahat ettiremeyebilir tuş kaliteli olsa da. Cherry profil gibi olanlar en genelleri. Bazılarında tüm tuşlar aynı yükseklikte oluyor. Biraz keyif ve rahatlık işi. Kişiden kişiye değişiyor yani hocam. O nedenle PBT olmasına, malzeme kalınlığına ve mümkünse double-shot olanlarına yönelin. Gerisi keyfinize kalsın. Amazon'da iade kolay olduğundan ben genelde oradan alıyorum.
hocam yarım saattir seni arıyorum, günlerdir de yazmayı bekliyorum :D

konuyu hortlatmak için değil de, moderasyon ekibi bana takık biraz, yeni konu açarsam banlayabilirler :) o yüzden yeni konu açmak istemedim.

Hocam şimdi 1 hafta oldu Aula F87 pro aldım. greywood.
Klavyeyle ilgili deneyimimi merak eden varsa anlatırım. Ama hocam bu klavyeye lazer kesim keycaps lazım :D sen bu konuda uzmansın baya. Senden yardım istiyorum..
senin dediğin gibi ledstate olayını araştırdım nereye bakıyor diye ama bulamadım sitesinde.

Hocam bu klavyeyle alakalı keycaps önerirmisin ? beklentim harfler sönük kalmasın, doubleshot olsun. tavsiye ettiğin puding keycapsler çok tatlı duruyor ama benim klavyemle uyar mı bilemedim.

hocam yarım saattir seni arıyorum, günlerdir de yazmayı bekliyorum :D

konuyu hortlatmak için değil de, moderasyon ekibi bana takık biraz, yeni konu açarsam banlayabilirler :) o yüzden yeni konu açmak istemedim.

Hocam şimdi 1 hafta oldu Aula F87 pro aldım. greywood.
Klavyeyle ilgili deneyimimi merak eden varsa anlatırım. Ama hocam bu klavyeye lazer kesim keycaps lazım :D sen bu konuda uzmansın baya. Senden yardım istiyorum..
senin dediğin gibi ledstate olayını araştırdım nereye bakıyor diye ama bulamadım sitesinde.

Hocam bu klavyeyle alakalı keycaps önerirmisin ? beklentim harfler sönük kalmasın, doubleshot olsun. tavsiye ettiğin puding keycapsler çok tatlı duruyor ama benim klavyemle uyar mı bilemedim.
Merhaba Hocam. Öncelikle o kadar da şey bildiğim söylenemez ama bir şeye heves ettiğimde olabildiğince araştırıyorum.

1733782495229.png

Fotoğraflarında North-faced led görünüyor. yani üstte. Çoğu klavyede olduğu gibi.

Genelde ledleri çok parlak yapan şey ya switch'in şeffaf veya geçirgen bir yapıya sahip olması ya da ledlerin daha parlak olmasını sağlayan switch üğzerindeki lightguider denen küçük bir parça olması. Keycaps''ler hemen hemen tim mekanik klavyelerde artı şeklinde bağlantı tipinde olduğundan sorun olmuyor. Ama her klavyede de pudding maalesef güzel sonuç vermiyor. Bazen klavyenin zeminin rengi bile ışığın yayılımını etkiliyor.

Klavyene biraz iri simgeleri olan keycaps'lerden seçmen iyi oluri o zaman harfler net bir şekilde görünür. mesela bendeki Akko keycaps'lerde çok ince olduğundan çok sağlam aydınlatan bir lede ihtiyaç duruyor. Aula F75 klavyede switc'lerde lightguider olduğu için diğer klavyelerimden kat kat fazla parlak oluyor simgeler. Ama bu parlaklık aynı zamanda normalde ışık geçirmeyen beyaz PBT tuş takımlarımın bile hafif ışık geçirmesine neden oluyor. Yani her birinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekiyor ledinde bulunan klavyenin özelliklerinin.

Eğer odanda yeteri kadar ışık varsa ya da bir monitör ışığı alabiliyorsan ışık geçiren keycaps'ler yerine güzel double shot keycapslere yönelmen tasarım olarak da seçeneklerini fazlasıyla artıracaktır.

Sen hoşuna giden keycaps linklerini paylaş dilersen değerlendirelim. Klavyen TKL olduğundan çoğu tuş takımıyla da uyumlu olacaktır.

Merhaba Hocam. Öncelikle o kadar da şey bildiğim söylenemez ama bir şeye heves ettiğimde olabildiğince araştırıyorum.

Eki Görüntüle 2371060

Fotoğraflarında North-faced led görünüyor. yani üstte. Çoğu klavyede olduğu gibi.

Genelde ledleri çok parlak yapan şey ya switch'in şeffaf veya geçirgen bir yapıya sahip olması ya da ledlerin daha parlak olmasını sağlayan switch üğzerindeki lightguider denen küçük bir parça olması. Keycaps''ler hemen hemen tim mekanik klavyelerde artı şeklinde bağlantı tipinde olduğundan sorun olmuyor. Ama her klavyede de pudding maalesef güzel sonuç vermiyor. Bazen klavyenin zeminin rengi bile ışığın yayılımını etkiliyor.

Klavyene biraz iri simgeleri olan keycaps'lerden seçmen iyi oluri o zaman harfler net bir şekilde görünür. mesela bendeki Akko keycaps'lerde çok ince olduğundan çok sağlam aydınlatan bir lede ihtiyaç duruyor. Aula F75 klavyede switc'lerde lightguider olduğu için diğer klavyelerimden kat kat fazla parlak oluyor simgeler. Ama bu parlaklık aynı zamanda normalde ışık geçirmeyen beyaz PBT tuş takımlarımın bile hafif ışık geçirmesine neden oluyor. Yani her birinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekiyor ledinde bulunan klavyenin özelliklerinin.

Eğer odanda yeteri kadar ışık varsa ya da bir monitör ışığı alabiliyorsan ışık geçiren keycaps'ler yerine güzel double shot keycapslere yönelmen tasarım olarak da seçeneklerini fazlasıyla artıracaktır.

Sen hoşuna giden keycaps linklerini paylaş dilersen değerlendirelim. Klavyen TKL olduğundan çoğu tuş takımıyla da uyumlu olacaktır.
Hocam sağolasın. Yine de bilgilisin öyle deme.

Hocam benim amazon sepette duran bitane var bays beğendim ;

Bu mesela olur mu ?
Birde şöyle bi ürün var gözüme çarpan;

Şimdilik bu ikisi hocam

Hocam bu ikisi de maalesef AULA'ya uygun değil. Çünkü Aula'da sağ shift tuşu daha küçük. Yani özellikle %60 - %75 vs ile uyumlu gibi ibarelerin olduğu ürünlere bakmanızı tavsiye ederim.

Mesela bu set uyumlu. Gördüğün üzere bir çok alternatif tuşlar da beraberinde geliyor.

Hocam bu ikisi de maalesef Aula'ya uygun değil. Çünkü Aula'da sağ Shift tuşu daha küçük. Yani özellikle %60 - %75 vs ile uyumlu gibi ibarelerin olduğu ürünlere bakmanızı tavsiye ederim.

Mesela bu set uyumlu. Gördüğün üzere birçok alternatif tuşlar da beraberinde geliyor.

Hocam benim gönderdiğim ilk link ranked puding senin gönderdiğin v2'si. Arasındaki fark ne?

Bir de ben baktım ilk gönderdiğim link %60-65'e uyumlu yazıyor. Anlamadım hocam ben.

Hocam ben değil de sen birkaç öneri sunar mısın? :) bunlar olabilir diye.

Şöyle bir şey var bulduğum sadece.

Hocam V1 ile V2 arasında dikkat ederseniz ekstra tuş farklılığı var. Sİzin paylaştığınızda sadece 3 tane ekstra tuş veriyor ve sadece tam boy klavyeler için uygun bir set. Benim yolladığımdan 30 40 tane ekstra tuş veriyor. Bunun sebebi de klavyelerin her boyutunda ve tipinde farklı tuş büyüklükleri gerekebiliyor. Her klavyenin CTRL tulu bile aynı değil mesela dikkatli baktığınızda. Kimisinde ok tuşları sol tarafa çok bitişik olduğundan shift tuşlu kısa kalmış. Bahsettiğim bu aslında. O ekstra tuşlar klavyenize takarken sorun yaşamanızı önlüyor. Ya bu tuş buraya büyük geldi ve takamıyorum vs gibi şeyler demek zorunda kalmıyorsunuz. Şu anda görsel yüklenmiyor nedense siteye. YÜklense görsel ile de beliretecektir. 1 2 mesaj önce de bahsettiğim gibi. Alternatif boylarda keycaps tuşlarının da olduğu setlere bakın. Ürün fotoğraflarında hangi tuşların kutu içerisinde olduğunun fotoğrafları hep oluyor zaten. Benim yolladığım linkte de var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı