Akasa Vegas AR7 ve Gigabyte B450 S2H uyumu

Bu kasa fanını almak ve RGB Fusion ile renk döngüsü vermek istiyorum.
Anakartım Gigabyte B450 S2H ReV1. Yani benim bildiğim desteği var galiba çünkü anakartımda RGB 4 pin portu var. Yani renk verebilir miyim, adreslenebilme özelliği çalışır mı? Fanda hem 3 pin hem de 4 pin RGB soketi var, yani uyumlu mu?

Sanırım bu adreslenebilme özelliği olan RGB soketleri farklı oluyormuş, peki bu ikili birbiri ile uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanamazsınız. Anakarttaki soket 12v RGB(+12,G,R,B) soketi, bahsettiğiniz fan 5v RGB girişli. İkisi de dışarıdan 4 pin gibi görünse de fanda 3 pin(+5v,D,G) var.

Kullanamazsınız. Anakarttaki soket 12v RGB(+12,G,R,B) soketi, bahsettiğiniz fan 5v RGB girişli. İkisi de dışarıdan 4 pin gibi görünse de fanda 3 pin(+5v,D,G) var.
Hadi ya, nasıl ama? Yani bunu neden üretmişler o zaman anakarta bağlanmıyorsa anlamadım?
Yani bu fanın RGB çalışması için ne yapmam lazım anakarta bağlanmıyorsa bunu nereye bağlayacağım?

Yani şunu sormak istiyorum ben bunu anladım; şimdi anakarttaki 4 pin RGB çıkışı 12 volt olduğundan dolayı mı bu fan rgb kablosu bağlanmıyor çünkü rgb fan ledleri 5 voltta mı çalışıyor?
Yanlış bilmiyorsam ledler zaten 12 volt ile çalışmıyor mu?

Yani o kasadaki RGB çıkışına sadece şerit ledler mi bağlanıyor fan ledleri bağlanmıyor öyle mi?
Hocam şimdi anladım anakartlarda sanırım iki RGB portu varmış biri benimkinden 4 pin diğeri ise adreslenebilme özelliği olan 3 pin portu varmış. Olmuyor yani

Son düzenleme:
Led şeritlerden başka, 4 Pin 12V (+12, G,R,B) soketi olan RGB fanlar bağlanır. Şuan elinizde bulunan anakartta elinizdeki fan için RGB header yok. Bahsedilen fan için RGB header (+5V,D,G) daha çok üst seri anakartlarda sunulmakta.
Ayrıca şu konuyu da bir inceleyin derim. 12V Adressable RGB Header'a 5V Adressable Header Takma - Technopat Sosyal
Evet evet hocam çok çok teşekkür ediyorum bu bilgileri öğrenmemde yardımcı olduğunuz için yeni bir şey daha öğrendim evet aynen dediğiniz gibi ben o header yok yani Vegas AR7 olmuyor.
İlk başta bilmeden yazdığım şeyler için kusura bakmayın şimdi öğrendim.
Artık benim anakarta uygun pinli RGB fan varsa onları almak.
Led şeritlerden başka, 4 Pin 12V (+12, G,R,B) soketi olan RGB fanlar bağlanır. Şuan elinizde bulunan anakartta elinizdeki fan için RGB header yok. Bahsedilen fan için RGB header (+5V,D,G) daha çok üst seri anakartlarda sunulmakta.
Ayrıca şu konuyu da bir inceleyin derim. 12V Adressable RGB Header'a 5V Adressable Header Takma - Technopat Sosyal
Peki hocam bunu kontrol eder misiniz bu oluyor mu? Bence oluyor çünkü bendeki header ile aynı pinlere sahip yinede siz bir bakın lütfen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı