Çözüldü Akbank kartı bilgilerim çalınmış

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
56
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

Yaklaşık 1 saat önce AKBANK'dan bir sms aldım. SMS'de:

"Akbank kartınız güvenliğiniz için geçici olarak kullanıma kapatılmıştır." mesajı aldım.

Daha sonrasında "+90 262 686 60 60" telefon numarasından bir arama aldım. Akbank kartımdan "Donation" adı altında 9 TL bir işlem gerçekleştirilmeye çalışıldığını ve benim haberimin olup olmadığını sordu. Benim ise bundan haberim yok.

İlk önce 0 TL'lik bir işlem denemişler ve ardından 9 TL'lik bir işlem denemişler. Hangi firma olduğunu bilmiyorum, tek söyledikleri "Donation" adı altında olduğu.

- Ne olduğu belirsiz sitelere kart bilgilerimi girmedim.
- Şifrelerim güçlü.
- Bilgisayarımda virüs olmadığına %100 eminim.
- 2 saat önce bilgisayarıma format attım. İşlem 1 saat önce gerçekleşmiş.
- Diğer hesaplarımda herhangi bir olağandışı hareket yok.

Kartım kullanıma kapatıldı ve yeni bir kart oluşturulup bana gönderilecekmiş.

Şimdi yapmam gereken bir şey var mı? Kart bilgileri deneme yanılma yoluyla bulunabilir mi? "Donation" adı altında 9TL'lik bir işlem hiç gördünüz mü? Buna benzer bir olay yaşadınız mı?

Çözüm
Hocam format atmadan önce virüs var mıydı peki? Bu arada kart bilgileri bazen generator programlar ile bulunuyor çok düşük ihtimal ile tutabiliyor ona denk gelmiş olabilirsiniz. Ya da phishing ile çalmışlardır belki bir sitenin scriptini kullanarak o siteye benzetip kredi kartınızı girmişsinizdir bunlardan biri olmuş olabilir mi?
Hocam format atmadan önce virüs var mıydı peki? Bu arada kart bilgileri bazen generator programlar ile bulunuyor çok düşük ihtimal ile tutabiliyor ona denk gelmiş olabilirsiniz. Ya da phishing ile çalmışlardır belki bir sitenin scriptini kullanarak o siteye benzetip kredi kartınızı girmişsinizdir bunlardan biri olmuş olabilir mi?

Çözüm
SMS deki linkler gibi şeylere tıklandınız mı?
Bir adet siteye girmiştim bilmediğim ama o sitede de hiçbir bilgimi girmedim, bir şey yüklemedim. Sitenin Virustotal sonucu temiz.
Hayır hocam bilmediğim hiçbir sisteme kart bilgimi girmedim.

Bir adet siteye girmiştim bilmediğim ama o sitede de hiçbir bilgimi girmedim, bir şey yüklemedim. Sitenin Virustotal sonucu temiz.
Çünkü bende telefonuma gelen bir linke tıkladım hiçbir şey e tıklamama rağmen (siteye girdikten sonra) apk indirmişti. Onu yollayan arkadaşıma sorduğumda kendisinin yollamadığını virüsün yolladığını söyledi.

Çoğu kişi deneme yanılma olmaz demiş fakat bin'ler ile card generator kullanılmıştır. Daha sonra da kartınız checklenmiş büyük ihtimalle herhangi bir donate sitesinden. Virüs vs. yok diyorsanız bu şekilde olmuş olabilir. Geçmiş olsun.

Diğer tüm bankalarımı aradım, tüm hesaplarımı kontrol ettim; Akbank kartım dışında olağandışı hiç bir şey yok. Sanırım dediğiniz gibi onlardan birine denk geldim.
Kart için kullandığınız bir e posta adresi varsa burada sorgular mısınız? (Muhtemelen siteyi biliyorsunuzdur.)
Düzenli olarak kontrol ediyorum burayı, sızan hesaplarım vardı ama hepsini zamanında değiştirdim. Sızan hesaplarımda da kredi kartı bilgilerim yoktu. Gmail hesabımda ve diğer tüm önemli sitelerde iki faktörlü doğrulama etkin.
Kredi kartlarınızı deneme yanılma yoluyla çalamazlar. Muhakkak kullandığınız bir yerde kayıtlıdır ve oradan ele geçirilmiştir. Neyse ki bankanızın anti-fraud sistemleri korumuş sizi.
Bu card generator ve checker programlarını daha önce de görmüştüm, imkan vermiyordum ancak güvenmediğim hiç bir siteye kredi kartı bilgilerimi vermedim, telefonumda ve bilgisayarımda virüs olmadığından eminim. Sızan bir hesabım yok, Akbank kartım dışında hiçbir banka kartımda ve hesaplarımda olağandışı bir hareketlilik yok; tek tek bankalarımı aradım ve sorgulattım. Tüm hesaplarımı kontrol ettim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı