Akıllı ev cihazları için güveli ağ kurmak

KingDeViL

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13600k
Msi Gaming X Slim 4070Ti
32gb DDr5 3400mhz Ram
Merhaba. Temu'dan birkaç akıllı ev cihazı alıp biraz odamı akıllı hale getirmek istedim.
Akıllı priz, 3 kademeli button, kumanda kayıt için wiri ır remote kontroller, hepsine birbirine bağlamak için zigbee köprü cihazı.
Pek bir bilgim olmadığı için yapay zekadan yardım aldım. Superonline fiber modemimde misafir ağı özelliği olmadığı için elimde bulunan eski bir modemi (pikatel airmaz-101) kendi kullandığım ana modele lan-lan olarak paralel bağlattı. Daha sonra pikatel modemin ağını diğer modemden farklı olarak 192.168.2.1 yapıp DHCP kapattık. Sonra pikatel içinde Wi-Fi oluşturduktan sonra bütün cihazları ona bağladım.

Her şey sorunsuz çalışıyor fakat ana modeme bağlı olan cihazlarımda Online oyun oynarken bir anda evdeki ağın interneti gidip geliyor ve oyundan disconnect oluyorum. Yanımda açık olarak laptop var ve onunda ağı gidip geliyor. İnternet kopması olmuyor sadece internet donması gibi bir şey oluyor. Yapay zeka ana modem oto IP taraması yaptığı zaman bağlantın gidiyor olabilir gibi bir şeyler dedi ama pek anlamadım.

Bu eski modemi değiştireyim diyorum. Bunun yerine ne almam gerekir? Router gibi bir şey mi almalıyım güvenli ağ oluşturmak için yoksa mesh cihazı falan mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu ürünleri buldum işimi görür mü acaba:

Ekstra bağladığın modemi sökebilirsin güvenlik olarak bir işe yaramaz lan kablosu ile aynı ağa bağlıyorsun zaten ana modeminin Wi-Fi'ına giren diğer modemindeki cihazlara da erişebilir 2. modemin dumb AP olarak çalışıyor.

Ekstra bağladığın modemi sökebilirsin güvenlik olarak bir işe yaramaz lan kablosu ile aynı ağa bağlıyorsun zaten ana modeminin Wi-Fi'ına giren diğer modemindeki cihazlara da erişebilir 2. modemin dumb AP olarak çalışıyor.
Yapayzeka ne diyorsa onu yaptım vallahi :)). Bu yöntem en güvenilir yöntem dedi. İkinci modeli router olarak ayarlattı gibi birşey oldu sanırım. Ben bu konulara biraz yabancıyım.

Hatta bir satıcıdan az önce cevap aldım. Linteki ürün işimi görürmüş.
1765287555055.png

Yapayzeka ne diyorsa onu yaptım vallahi :)). Bu yöntem en güvenilir yöntem dedi. İkinci modeli router olarak ayarlattı gibi bir şey oldu sanırım. Zaten herkes akıllı cihazlarını router ile farklı ağa bağlamıyor mu? Ben bu konulara biraz yabancıyım.

Hatta bir satıcıdan az önce cevap aldım. Linteki ürün işimi görürmüş.
Eki Görüntüle 2618698

Hocam AP modunda çalıştırdığınızda mevcut Wi-Fi'yı başka bir isim ile yeniden paylaşıyor diğer cihazlar ile izole etmez cihazları birbiriyle izole edebilmek için modemin bunu desteklemesi lazım.

Hocam AP modunda çalıştırdığınızda mevcut Wi-Fi'yı başka bir isim ile yeniden paylaşıyor diğer cihazlar ile izole etmez cihazları birbiriyle izole edebilmek için modemin bunu desteklemesi lazım.
Destekleyip desteklemediğini nasıl anlarız ?

Eki Görüntüle 2618709

bir de bana şunu söyledi.
Eki Görüntüle 2618711
Benim modemde o kısmı buldum. Acaba bunu açıp akıllı ev cihazlarını direk benim modeme mi bağlasam?
Eki Görüntüle 2618712

SSID izalasyonunu kullanabilirsin lakin bir sorum olacak sen bu cihazları internete açıyor musun yoksa sadece ev Wi-Fi'ına bağlı olduğundamı kontrol edebiliyorsun.

Çok yüksek ihitimal senin Wi-Fi izalasyonuna ihtiyacın yok zaten sadece yerel ağdan erişiyorsun Wi-Fi şifren güçlü olsa yeterli.

SSID izalasyonunu kullanabilirsin lakin bir sorum olacak sen bu cihazları internete açıyor musun yoksa sadece ev Wi-Fi'ına bağlı olduğundamı kontrol edebiliyorsun.

Çok yüksek ihitimal senin Wi-Fi izalasyonuna ihtiyacın yok zaten sadece yerel ağdan erişiyorsun Wi-Fi şifren güçlü olsa yeterli.
İnternetle işleri yok sanırım. Bende ilk defa aldım bu cihazlardan. Sadece masanın altındaki button ile odamın ışığını aç kapat ayarladım. Button 2 tıklamaya akıllı pizxe taktığım cihazı aç kapatı ayarladım. Uzun basılı tutunca da soundbar sesi kapatıyor o kadar. Öyle internet hava durumu kontrol gibi şeyler yok henüz. Basit şeylerle başladım.

İnternetle işleri yok sanırım. Bende ilk defa aldım bu cihazlardan. Sadece masanın altındaki button ile odamın ışığını aç kapat ayarladım. Button 2 tıklamaya akıllı pizxe taktığım cihazı aç kapatı ayarladım. Uzun basılı tutunca da soundbar sesi kapatıyor o kadar. Öyle internet hava durumu kontrol gibi şeyler yok henüz. Basit şeylerle başladım.

Hocaman o zaman uğraşmanıza değmez Wi-Fi şifreniz güvenli bir şey olsun yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı