Akım korumalı priz önerisi

Bazen de söyle mesajlar görüyorum "7 yıldır kullanıyorum çok iyi çalışıyor" benim bu cümleden anladığım 7 yıldır normal priz kullansa gene de hiçbir şey olmayacakmış, bence inceleme kanallarına iyi reklam yaptırıyorlar kendi fikrim en kötü taksitle kaliteli bir UPS almak.

Benim bildiğim zaten (doğal etkenler hariç) akım yüksek gelip cihazlarınız zarar görürse elektrik dağıtıcınız zararı karşılıyor, yıldırım düşme olasılığı 600 binde 1 falan.
Doğru, cihaza zarar verecek bir durumla karşılaşmadan cihazin iyi olup olmadığını bilemez kullanıcı. Yani tavsiye verirken ben memnunum tavsiye ederim denecek bir durum yok. Amazon ABD deki kullanıcıların kendi yorumlarinda denk geliyorum; şebekede bir sorun olmuş, tüm mahalle etkilenmiş , kullanıcının sadece akim korumali prize bagli cihazı kurtulmuş. Patlamış cihazın fotoğrafını da koyuyor ki hepsi de yalan değildir. Alinacak prizin içinin açılıp incelendiği videolari vs izleyip karar vermek daha mantıklı, o yüzden bilinen markalari kullanmak lazım.
UPS kullanmak daha etkili bir çözüm ancak online olanları tercih edilmeli. Çünkü uygun fiyatli ups ler de prizden gelen voltaj neyse onu verir. Sadece kesintiye karşı koruma saglar. Pahalı online UPS veya voltaj regülatörü + UPS tam çözüm olabilir . Bunlardan ne kadarına gerek olduğu da kullanıcının takdiri.
Elektrik firmalari hangi zararı nasıl karşılar, ne kadarını karşılar, nasil ispat edilir bilmiyorum, basima gelmedi. Tüketicinin hemen her zaman mağdur edildiği ülkemizde pek güvenim yok şahsen. Yine de bu konuştuğumuz cozumlerden herhangi birinin olmasi hic olmamasindan iyidir.
 
Doğru, cihaza zarar verecek bir durumla karşılaşmadan cihazin iyi olup olmadığını bilemez kullanıcı. Yani tavsiye verirken ben memnunum tavsiye ederim denecek bir durum yok. Amazon ABD'deki kullanıcıların kendi yorumlarinda denk geliyorum; şebekede bir sorun olmuş, tüm mahalle etkilenmiş, kullanıcının sadece akim korumali prize bagli cihazı kurtulmuş. Patlamış cihazın fotoğrafını da koyuyor ki hepsi de yalan değildir. Alinacak prizin içinin açılıp incelendiği videolari vs izleyip karar vermek daha mantıklı, o yüzden bilinen markalari kullanmak lazım.
UPS kullanmak daha etkili bir çözüm ancak Online olanları tercih edilmeli. Çünkü uygun fiyatli UPS'ler de prizden gelen voltaj neyse onu verir. Sadece kesintiye karşı koruma saglar. Pahalı Online UPS veya voltaj regülatörü + UPS tam çözüm olabilir. Bunlardan ne kadarına gerek olduğu da kullanıcının takdiri.
Elektrik firmalari hangi zararı nasıl karşılar, ne kadarını karşılar, nasıl ispat edilir bilmiyorum, basima gelmedi. Tüketicinin hemen her zaman mağdur edildiği ülkemizde pek güvenim yok şahsen. Yine de bu konuştuğumuz cozumlerden herhangi birinin olmasi hiç olmamasindan iyidir.

Yetkili bir yere tamir ettirirseniz ve arızanın elektrikten dolayı olduğu beyan edilirse söke söke alırsınız.
 

Geri
Yukarı