Akım korumalı prizler parazitleri önler mi?

Hocam bu UPS hakkında kafama takılan bir şey var. Elektrik kesilince devreye giriyor diye biliyorum. Elektriğin gitmesi çok ani bir olay, ona nasıl yetişebiliyor veya yetişebiliyor mu? Hiç cihaz kapanmadan devreye girebiliyor mu yani?
Aküleri sağlam olduğu sürece evet. Elektrik kesildiği anda devreye giriyor.
 
Selamlar, evimde bulunan topraklama hatta düzgün çalışmasına karşılık elektrikte parazitlenme yaşıyorum. Akım korumalı prizlerin belli bir seviyeye kadar bu parazitlenmelerin önüne geçebildiği söylenmekte. Denildiği gibi bir akım korumalı priz alsam bu sorunun önüne geçebilir miyim? Yaklaşık 3 ay kadar daha burada kalmam gerektiği için alternatif başka bir çözüm bulamadım.
Merhaba. Akım korumalı prizlerin en baştaki görevleri; şebekedeki pik voltajları, yıldırım deşarj risklerini tam olarak cihazlardan önce izole edebilmek şeklindedir. Ama oldukça kaliteli olup içinde EMI filtresi olanları bu olası EMI parazitleri de önleyip geçirmiyor. Örneğin çalışan lazer yazıcınız parazit üretip ayni prize veya ortak hatta ayni prizle ona bağlı masaüstü PC'nizin resetlenip kapanmasına neden olacak parazitlerin üretilmesinde, akım korumalı prizlerle masaüstü PC'den önce bunların PC'ye girmesi mutlaka önlenmiş, PC'nizin kalitesiz (veya EMI'si içten sıkıntılı olan) PSU' sundan bu parazitler geçse bile kaliteli bir akım korumalı prizin EMI'sinden takılıp geçememiş olurlar. Yani kaliteli olanların istenmeyen EMI parazitlere karşı bir kalkan özelliği mutlaka bulunur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı