Akım korumalı tekli prize bağlı 6'lı prizi doldurmak sorun olur mu?

Serein0

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir değişiklik yapıp elektronik cihazlarımı tek bir yere koyacağım bunun için Tunçmatik'in tekli akım korumalı prizini ve Viko'nun 6'lı prizini aldım. Prize akım korumalı olanı ona da 6'lı prizi takacağım ve bu prizde 1 OLED TV, 1 PS5 Pro, 2 monitör, 1 adet ortalama üstü bilgisayarlardan fazla güç çekeceğini tahmin ettiğim bir kasa ve 1 adet LED aydınlatma olacak. Bu bir sorun olur mu ve ekstra yapabileceğim bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla amper çekerse hasar oluşabilir diye biliyorum.

Prize priz takmayın hocam.

Cihazlarda mı yoksa prizde mi oluşur? Akım korumasının görevi bu değil mi?

Ne önerirsiniz hocam?
Onun da bir sınırı var diye bilmekteyim hocam. Yanlış isem belirtin.

Yuksek akim koruma olayi baska tek prize cok yuklenmek baska. Senin kurmak istedigin duzende hiçbir sorun olmaz. Takmak istedigin cihazlarin toplam cekecegi elektrik bir şey degil. Akim korumli priz gelen akima mudahele etmiyor, sadece olagan disi yuksek akim gelmesi durumunda isini yapar.

Onun da bir sınırı var diye bilmekteyim hocam. Yanlış isem belirtin.

Benim de bilgim yok maalesef.

Teşekkürler cevabınız için. Hepsini aynı anda çalıştırsam da bir problem çıkmaz demek değil mi bu emin olmak için soruyorum kasada ekran kartı olarak 5070 Ti ve bunu destekleyecek güçte bileşenler kullanıyorum. Ben bilgisayar yükte çalışır halde kullanırken aynı anda yanımda birisi PS5 Pro oynayabilir değil mi?

Elektrik iç tesisat yönetmeliği'ne göre 1 priz linyesine en fazla 7 adet priz bağlanabilir. Bu prizlerin gücü de 300W olarak hesaplanmıştır.

Ancak bir prizin maximum akım taşıma kapasitesi 16 amperdir.

16 X 220 = 3520 ==> 3500W eder. Yani 3, 5kW. Bu çekilebilecek en fazla gücü ifade eder.

Veya aynı linyeye bağlı prizleri düşünürsek toplamda yine 16 amper çekebilirsiniz. Yani örneğin bir odadaki prizleri besleyen linyenin sigortası 16 amperdir.

Yani bir odada tek linye varsa bu odadaki bütün prizlerden toplamda 16 amper çekebilirsiniz.

Ancak özetlersem bir prizden 3500W Max. Güç çekme imkanınız vardır. Sigortayı büyüterek vb. bu gücü arttıramazsınız.

Farkli forumdan alinti.

Prize baglayacagin cihazlarin cekecegi elektrigi hesaplayabilirsin.

Tekrardan açıklayıcı anlatım için teşekkürler hesapladığımda biraz da pay bıraka bıraka sayıları vermeme rağmen Total'de 1700W civarı bir sonuç çıkıyor bu da verdiğiniz değerin yarısı bile etmiyor kısacası saç kurutma makinesı, süpürge, ütü vb. cihazlar takıp aynı anda çalıştırmadığım sürece problem çıkmaz diye düşünüyorum.

Ayen oyle. Saydıgın cıhazların hepsını aynı anda tam kapasıte ıle kullansan bıle 1700W cekmez bu arada.

Yanlış anlasılma olmasın prıze bagladıgın cıhazlardan bahsedıyorum. TV PC PS vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…