Akım korumalı/topraklı priz PC'yi tek başına korur mu?

MertSerdar

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
79
Çözümler
1
Benim PSU 180W Sunny marka bir PSU. Normalde 350W bir PSU vardı ama bozulunca bilgisayarcı bununla değiştirmiş. Aylardır kullanıyorum, ilk başlarda sorun yoktu fakat sonradan bozuldu. Değişik değişik sesler çıktı ve arada az da olsa o sesler çıkıyor. Bu PSU'yu değiştireceğim fakat şu an param yok ve 2 ay sonra anca alabilirim. Eğer elektrikler giderse PSU yanar ve anakartım da zarar görebilir. O yüzden şimdilik bir topraklı ya da akım korumalı priz alsam kesintilere karşı korur mu beni?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni binada oturuyorsanız akım kontrolcüsü binada vardır. Eski bina ise akım koruyuculu priz alabilirsiniz. Böylece sisteme dalgalı ya da fazla güç akmaz ani olarak.
 
Bilgisayarı koruyacak en önemli şey topraklama hattına sahip bir elektrik tesisatı. Eğer bölgende elektrikte dalgalanma sorunları varsa akım koruma prizi iş yapar. Elektrik günde en az bir defa giderse UPS gerekir. UPS alırsan akım korumalı prize gerek kalmaz. Özetle bilgisayarı koruyacak en önemli şey topraklama hattı olan elektrik tesisatı ve UPS.
 

Geri
Yukarı