Merhaba, bu konuda sizlere Akko ve MonsGeek işbirliği ile üretilmiş Akko MonsGeek M1 V5-SP VIA klavyeyi inceleyeceğim. Şu anda bu klavye Gaming Gen TR'de 3699 TL'ye satılıyor. Günümüz itibariyle çeşitli iyzico ve Parolapara kampanyaları ile 3000 TL civarına alınabiliyor.
Klavyeyi almadan en merak ettiğim noktalardan birisi de klavyenin içinin nasıl açılabileceğiydi. Kutudan çıkarttıktan sonra knobu çıkartıp üst plakayı çok kolay bir şekilde ayırabildim, bu da custom severler için çok büyük bir artı. Gördüğüm en kolay içi açılan klavye diyebilirim. Açmak için hiçbir vida ya da ekstra malzeme gerekmemesi büyük bir artı.
Klavyede ses yalıtımı oldukça başarılı, sadece yalıtım için klavyede 4 katman var.
Konunun başında da dediğim gibi 2 tane 4000 mAh batarya bulunuyor. Bataryalar ile klavyenin arasına sert plastikten bir katman koyulması güzel düşünülmüş.
Creamy Purple Pro ses testi
Kendi çektiğim Akko Rosewood ses testi
+ Ortalama klavyelerde bulunandan çok daha yüksek bir değer olan 8000 mAh bataryası. Kullanımınıza göre bu süre değişebilir fakat yaklaşık 1 ay gittiğini söyleyen kullanıcılar mevcut.
+ Multi mod desteklemesi. Kablolu, kablosuz ve Bluetooth olarak istediğiniz şekilde bağlantı yapabiliyorsunuz.
+ Klavyenin içini açmanın çok kolay olması. Neredeyse 10 saniyede hiçbir ekipman olmadan klavyeyi ayırabiliyoruz ve yanlışlıkla ayırmak imkansız.
+ Knob tuşuna istediğimiz özelliğin atanabilmesi. Tam artı sayılır mı bilemedim fakat bazı klavyelerde knob tuşuna istenilen komut atanamıyor.
- Klavyenin Mac, Windows ya da kablosuz ayarını değiştirmek için Caps Lock tuşu altındaki düğmeyi kullanmamız gerekiyor. Bu ayarı değiştirmek için keycapi sökmek zorunda olmasaydık güzel olurmuş.
- VIA bir klavye olduğu için uygulamayı desteklemiyor. Bu özellik bazı kullanıcılar için eksi olabilir.
Ön İzleme
Klavye stok olarak tactile Creamy Purple Pro switchler ile geliyor. Kasası alüminyum ve markalı klavyelerde kullanılan ABS keycaplerin aksine daha dayanıklı olan PBT double shot keycaps kullanıyor. 4000x2 olacak şekilde toplamda 8000 mAh bataryası bulunuyor. Ayrıca sağ üstte bir de istediğiniz özelliği atayabildiğiniz knob mevcut. Klavye VIA olduğu için yazılımla çalışmıyor. VIA sitesinden klavyenin tüm ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. Rehber videosu için şu videoyu önerebilirim.Kutu içeriği
Ürünün kutu içeriği gayet zengin. Kutu içerisinden 3 adet Creamy Purple Pro switch, yedek stabilizerlar, keycap ve switch puller, 2.4 Ghz bağlantı için USB, coiled kablo, MonsGeek kitapçığı ve tabii ki klavyenin kendisi çıkıyor.Genel düşüncelerim
Ürün en başta da söylediğim gibi premium bir klavye olduğunu en baştan belli ediyor. Kutuyu açıp ilk elime aldığımda ağırlığı beni şaşırtmıştı. Evimde hassas tartı yok fakat normal tartımla tarttığımda yaklaşık 1800 gram bir ağırlığı çıktı, masada falan kayması söz konusu bile değil bu yüzden.Klavyeyi almadan en merak ettiğim noktalardan birisi de klavyenin içinin nasıl açılabileceğiydi. Kutudan çıkarttıktan sonra knobu çıkartıp üst plakayı çok kolay bir şekilde ayırabildim, bu da custom severler için çok büyük bir artı. Gördüğüm en kolay içi açılan klavye diyebilirim. Açmak için hiçbir vida ya da ekstra malzeme gerekmemesi büyük bir artı.
Klavyede ses yalıtımı oldukça başarılı, sadece yalıtım için klavyede 4 katman var.
Konunun başında da dediğim gibi 2 tane 4000 mAh batarya bulunuyor. Bataryalar ile klavyenin arasına sert plastikten bir katman koyulması güzel düşünülmüş.
Switchler
Daha önce pek çok farklı switch deneyimlemiş birisi olarak tactile switchleri sevmiyorum. Üründe de tactile Creamy Purple Pro switchler olunca klavyeyi alırken yanına da Akko Rosewood switch sipariş ettim. Açıkçası Creamy Purple switchler beni oldukça şaşırttı, beklediğimden çok daha başarılı buldum. Linear switch seven birisi olarak bu switchlerin tactile hissi beni hiç rahatsız etmedi.Creamy Purple Pro ses testi
Kendi çektiğim Akko Rosewood ses testi
Değerlendirme
Klavyeyi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim, son olarak eksi ve artı noktalarına tek tek bakalım.Artılar
+ Kasanın tamamen alüminyum olması ve çok kaliteli hissettirmesi.+ Ortalama klavyelerde bulunandan çok daha yüksek bir değer olan 8000 mAh bataryası. Kullanımınıza göre bu süre değişebilir fakat yaklaşık 1 ay gittiğini söyleyen kullanıcılar mevcut.
+ Multi mod desteklemesi. Kablolu, kablosuz ve Bluetooth olarak istediğiniz şekilde bağlantı yapabiliyorsunuz.
+ Klavyenin içini açmanın çok kolay olması. Neredeyse 10 saniyede hiçbir ekipman olmadan klavyeyi ayırabiliyoruz ve yanlışlıkla ayırmak imkansız.
+ Knob tuşuna istediğimiz özelliğin atanabilmesi. Tam artı sayılır mı bilemedim fakat bazı klavyelerde knob tuşuna istenilen komut atanamıyor.
Eksiler
- Gasket Mount olduğu yazmasa ve içini açmasam fark etmezdim muhtemelen. Sesi güzelleştirmek için içerisine koyulan köpükler klavyenin esnemesine tamamen engel oluyor. PCB'nin hemen altındaki köpüğü çıkararak da denedim fakat bu sefer de klavyenin tamamında eşit bir esneme olmuyor, sağ elinizde farklı sol elinizde farklı esneme olması garip hissettiriyor.- Klavyenin Mac, Windows ya da kablosuz ayarını değiştirmek için Caps Lock tuşu altındaki düğmeyi kullanmamız gerekiyor. Bu ayarı değiştirmek için keycapi sökmek zorunda olmasaydık güzel olurmuş.
- VIA bir klavye olduğu için uygulamayı desteklemiyor. Bu özellik bazı kullanıcılar için eksi olabilir.