AKP'li Yusuf Kaplan: "Türkiye’deki 18-25 yaş kuşağının %70'i ülkeyi terk etmek istiyor"

Aynen. Yusuf Kaplan ve çalıştığı Yeni Şafak yayın organı, son derece objektif niyetlerle topluma aktarım yapar durumdalar. Haklısınız.
Yeni Şafak'ın ne olduğunu konuşmuyoruz. AKP'li diyorsanız kaynağın da AKP'li olması gerekiyor. Herhangi bir gazetenin herhangi bir yazarının tweetleri, AKP yahut herhangi bir partinin resmi açıklaması anlamına gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni Şafak'ın ne olduğunu konuşmuyoruz. Akpli diyorsanız kaynağın da Akpli olması gerekiyor. Herhangi bir gazetenin herhangi bir yazarının tweetleri= Akp yahut herhangi bir partinin resmi açıklaması anlamına gelmiyor. Oldu olacak kahvehanede tanık olduğunuz sohbeti de Akp'den/Akplilerden açıklama şeklinde paylaşın.
Yeni Şafak'ın hangi partiyle yakın olduğu ve Yusuf Kaplan'ın hangi siyasi niyetlerle kalem salladığı bilinen bir şey. Derinlik kasmaya gerek yok.
 
Doğrusunda gidenlerin veya gitmek isteyenlerin sebebi kalanlar ve ülkeye dışarıdan gelenler zaten. Herkes iyi bir yaşam ister ben zorunda mıyım dandik bir pantolon almak için 2 3 gün çalışmaya veya 6 senelik bot giymeye veya pahalı olduğu için kış mevsiminde sonbaharlık mont giymeye. Gidebilsem 1 dakika daha durmam burada. Bu insanlar için kendimi çürütecek halim yok zaten savaşta da değiliz.

Güle güle.
 
Giderse gitsinler.
Ne Atatürk'ü ne de Türklüğü anlamış tipler zaten bu ülkeye fayda sağlamıyor. Fazlalıklardan kurtuluruz.

Ayrıca verdiği oran doğru değil bence.
Sence gerçekten bunu mu tartışmalıyız? İlkokul çocuğuna Atatürk sevgisi dayatılan bir ülkedeyiz. Atatürk yirminci yüz yılın en büyük önderi olsa bile düşünemeyen ve çevresinden gördüklerini tekrarlayan ilkokullu bir çocuğa Atatürk'ü anlatmak ders değil, fikir empoze etmek ve propagandadır ülkedeki nesil böyle yetiştiği sürece ne Atatürk'e hakaret biter, ne de Atatürkçü takılanlar biter bu ülkede şu an gerçekten Atatürk'ün ilkelerini, fikirlerini okumuş benimsemiş, onun yazdığı kitapları okumuş ve onu araştırmış insan sayısı çok çok azdır. Ağabeyimin mezuniyeti için yakın zamanda İzmir'deydim ve rektörün şu sözleri çok dikkatimi çekti; "Bir gün imkanların kısıtlı olduğunu hissederseniz yurtdışındaki imkanlardan yararlanın ve ardından tekrardan ülkenize dönerek Atatürk'ün emanetine sahip çıkın." Bu tarz bir söz söylenmişti tam hatırlamıyorum ama söylenen söz buna çıkıyordu. Şu anın durumu da aynı bu şekilde hocam Atatürkçü gibi gözükmek için halden hale girmeyin azıcık Atatürk'ün fikirlerini bilsen şu anın imkanlarına ters olduğunu ve Atatürkçülüğün üstüne eklenerek çıkarılarak yeni fikirler oluşturulması gerektiğini sende bilirdin. Atatürkçü bir insanım bu arada sallamış gibi gözükebilir not düşmek istedim ama şu an durum bunu gerektiriyor. Fikirler zamanla değişime uğrar nasıl orta çağda demokrasi kabul görmüyorsa şu anda da mutlak monarşi kabul görmüyor ve Atatürk'ün fikirleri de enkaza dönmüş ülkenin şartları göze alındığında çok büyük riskler içeriyor bu yüzden şu an bu çağın düşünürleriyle yola çıkmalıyız.
 
Şu acı gerçeği hatırlatmakta fayda var. Bu toplum bireyselliğe ve özgürlüğe karşıt bir toplum. Sapına kadar muhafazakar ve dinci bir toplum. Bu toplum bu biçimde yönetimi kabul ediyor. Bu şahıslar başta olsun olmasın, bu zihniyetin toplumda baskın olmaktan çıkması uzun yıllar alacaktır.

Emeğinizin karşılığını almak için, bireyselliğin ve özgürlüğün tadına bakmak ve kendinizi tanıyıp keşfetmeniz için bu topraklardan gitmek gerek. Bunun tek çaresi bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı