Akrabalarinizda cumhuriyet doneminde yasamis bir kisi var mi?

Daha fazla  
Kendi annemin babaannesi 1890’lı yıllarda doğmuş, tabii 1970’te vefat etmiş ama Cumhuriyet kurulduğunda falan 25 yaşında imiş herhalde. O araya denk geliyor. Keşke öyle bir insanla konuşma şansım olsaydı, sabaha kadar o dönemleri anlatsa, dinlerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi annemin babaannesi 1890'lı yıllarda doğmuş, tabii 1970'te vefat etmiş ama cumhuriyet kurulduğunda falan 25 yaşında imiş herhalde. O araya denk geliyor. Keşke öyle bir insanla konuşma şansım olsaydı, sabaha kadar o dönemleri anlatsa, dinlerdim.

Maalesef ki yok keşke olsaydı.

Benim dedemin babası 1920 de doğmuş bizzat sohbet bile ettik atatürkü çok sevdiğini söylerdi ama 2021 de vefat etti.

Benim dedemin babası 1920 de doğmuş bizzat sohbet bile ettik atatürkü çok sevdiğini söylerdi ama 2021 de vefat etti.
Allah rahemt eylesin bir tarih vefat etmis gibi oluyor insan bizimde uzaktab bir yakinimiz var 93 yasibda kadin o donemleri biliyor ama alzeimer oldugu icin cok konusmuyor belki hatirlamiyordur yani cok sikinti.

Dedem 1924 doğumlu onun babasını ise bilmiyorum ama dedemin evinde baba yadigarı diye sakladığı kılıçlar ve tüfek vardı.

İcine toz dokup bez gibi bir şey sokuluyordu galiba onlar carmis en eski Osmanlı zamaninda. Benimkiler yasamis ama batida olduklarindan oyle cok alakalari yok o donemlerle galiba ama onlarin gencligini cok merak ederim.

İcine toz dokup bez gibi bir şey sokuluyordu galiba onlar carmis en eski Osmanlı zamaninda. Benimkiler yasamis ama batida olduklarindan oyle cok alakalari yok o donemlerle galiba ama onlarin gencligini cok merak ederim.

Toz demisim barut dokuluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah rahemt eylesin bir tarih vefat etmis gibi oluyor insan bizimde uzaktab bir yakinimiz var 93 yasibda kadin o donemleri biliyor ama alzeimer oldugu icin cok konusmuyor belki hatirlamiyordur yani cok sikinti.
Dedem askeri şubede memurmuş komutanlık vs. Yapmış alzrimer falan yoktu .

Yeni konular

Geri
Yukarı