Akrabaya aşık olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış bilmiyorsam doğacak 4 çocuğunuzdan birisi 4 bacaklı veya 3 kollu olur.
FourArmsUAOfficial.png
 
Arkadaşlar iki kişi düşünün biri rum biri Türk ben 4.nesil torunlarıyken o 3.nesil torunları.
Benim anneannemin halasının torunu oluyor.

Ben her şeyine aşık oldum. Ben 20, o 21 ve onla kendimi bildim bileli tanışıyoruz sadece 15 yaşındayken arkadaş olduk.

Burada Samsun'da akraba ilişkisi ayıp bir şey değil fakat biyolojik olarak sıkıntı olur mu? Hani malum konudan. Ve sizce sosyal olarak etik mi?
Etik olup olmadığı tartışılır. Ancak akraba evliliği normal evliliğe göre daha risklidir. Çünkü doğacak çocuğunuzda down sendromu, SMA gibi hastalıklar veya vücut komplükasyonları gibi mutasyonlar ortaya çıkma ihtimali yüksektir. Mutlaka test yaptırın evlenirken ve test sonuçlarını titizlikle inceleyin. Sorun yoksa çocuğunuz büyük ihtimalle normal bir şekilde doğacaktır.
 
Hocam 2021'de yaşıyoruz, evlenebilirsiniz birbirinizi severseniz. Yalnız çocuk konusunda iyice araştırın ve doktorlara görünün bilgi alın. Günümüz teknolojisinden yararlanın. Yoksa birkaç sene sonra "Ali bebeğe yardım edin" köşelerinde sizi de görmeyelim lütfen.
Arkadaş sadece seviyormuş, her şeyi oturtup kızla konuşacakmış. Belki kız kabul etmeyebilir. Arkadaş biraz erken davranmış sanki.
 
Arkadaş sadece seviyormuş, her şeyi oturtup kızla konuşacakmış. Belki kız kabul etmeyebilir. Arkadaş biraz erken davranmış sanki.
Hocam erken davranmamın sebebi benim şuana kadar sevgilim olmadı. Çünkü 18 yaş altındaki ilişkilerinin oyalamaca olacağını biliyordum. Bir sonuca varmayacak ilişkinin üniversite sınavımı etkilemesine izin veremezdim. Hala aynı düşüncedeyim. Eğer bir sonuca varmayacaksa asla bir ilişki kurmam, hayatıma devam ederim. Sadece fikir alıp öyle hareket etmek istedim. Benim için öncelik biyolojik problem olup olmadığı değil etik olup olmadığı. Dediğim gibi ailede uzun zamandır kalıtsal hiçbir hastalık gözlenmemiş. Ayrıca bir hocaya sordum oranın akraba olmayan bireylerle çok yakın olduğunu söyledi. Birbirinizi seviyorsanız etik olup olmadığını boşverin dedi ki zaten bizde çok ayıp değil ve bu uzak bir akrabalık. Ayrıca bu ebeveynlerin konuşup hani x ile y'i evlendirelim dediği ani olan bir iş de değil.
 
Akrabanızla evlenmemelisiniz çünkü sizde çekinik bir down sendromu geni olabilir ve onda da varsa doğacak çocuk baskın genle down sendromlu olarak doğma ihtimali yüksek.
 
Doğacak çocuğunuzun hayatı şansa bağlı. Ya özürlü olup hayatını yaşayamıcak veya yaşıcak. Bide akraba evliliği hiç etik değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı