Güzel kardeşim toplum baskısı dediğin şey sen izin verdiğin kadar sana etki eder. Genetik özelliklerin senin elinde olmayan bir şey bu yüzden insanların ne dediğini düşünerek aslında sen kendi canını sıkıyorsun. Genetik olarak senin boyunun maksimum kaç metre ve minimum kaç metre olacağı bellidir. Sen beslenmen, uykun, sporun vb. çevresel faktörlerine dikkat edersen bu sürece katkı sağlarsın.
Diyelim genetik olarak maksimum 1.73cm olabilirsin bu senin maksimum sınırın. Ne yaparsan yap bunun üstüne çıkamazsın. Ben de spor yapmanı tavsiye ederim. Güzel uyku ve beslenme ile sporunu desteklersen arkadaşın dediği gibi özgüvenin yerine gelir. Psikolojik olarak da takmamayı öğreneceksin bir şekilde seni rahatsız eden akranlarının davranışı değil, senin bundan rahatsız olman.
Yerinde olsam beni zorlabayan kişilerin canını sıkabilecek kişilere durumu anlatırım böylece onlar da işin sonunda zarar görüp bu davranışı değiştirebilir. Rehber öğretmenin, müdür yardımcın ya da o kişilerin aileleri vb.
16 yaşında ki kardeşim 1.90 boyu geçti ama ben 1.70'de kaldım. Yapacak bir şey yok kısa olduğumu düşünüyorum ama vücudum toplu olduğu için beni rahatsız etmiyor. Sen de kendine odaklan.