Akrapovic egzoz vizeden geçti

R3Coil

Picopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, bugün başımdan geçen bir durumu paylaşmak istedim. Belki benim gibi aklında soru işareti olanlara yardımcı olur.

Motorumda uzun zamandır akrapovic egzoz var. Vize zamanı yaklaşınca “Acaba çevirirler mi, sorun çıkar mı, söktürmek mi lazım?” diye çok düşündüm. Giden gelen herkes farklı bir şey söylüyordu. Bugün randevum vardı, hiçbir şey sökmeden direkt vizeye girdim.

Sorunsuz şekilde vizeden geçtim.
Herhangi bir uyarı, ceza, ses kontrolü vs. olmadı. Sadece genel kontrol yaptılar, evrakları incelediler ve işlem bitti.

Tabii şunu da söyleyeyim:
Egzoz gerçekten kaliteli olduğu için ses seviyesi abartı değil, kulak tırmalayan bir durum yok. Çin malı yüksek sesliler gibi bağırmıyor zaten. Belki bunda da etkisi vardır.

Bu konuyu açmamın sebebi tamamen bilgi olsun diye. İnternette herkes farklı bir şey anlatıyor, ama ben bugün birebir yaşadım ve paylaşmak istedim. Egzoz yüzünden vizeden kalırım diye düşünenler varsa en azından fikir olur.
Sorusu olan olursa yazabilir, detay anlatırım.

Dosya Ekleri

• 7934A7C2-9D49-4B77-AF17-A16C9CEE669F.jpeg
    240,4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_1734.jpeg
    108,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz orijinal mi yoksa replika etiketli mi?

Orijinal ve ruhsata işli bir şekilde aldıysanız bir problem olmuyor zaten eğer ki bilgisiz bir trafik polisine denk gelmediyseniz (bknz: ducati fabrika çıkışlı orijinal akrapovice ceza yazan polis). Ama daha sonrasında taktırıp muayene gittiyseniz normal şartlarda proje istemeleri lazımdı. Ya adamın gözünden kaçmıştır, ya bilerek görmek istememiştir ya da mevuzat değişmiştir herhalde.

Orijinal servis takıldı fabrika çıkışı hariç diğer egzozlar ruhsat işletmesi neredeyse Türkiye de yok gibi artık sadece özel seri motorlarda fabrikada ruhsat işletiyorlar onda bile trafik yine problem yaratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…