Akşamları PSU'dan gelen cızırtı sesi

the_maali

Femtopat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, forumda konuyla ilgili benzer başlıklar gördüm ancak benim durumum biraz farklı ve tuhaf. Benim sorunum gündüzleri bilgisayarı kullandığımda her şey normalken bilgisayarımı akşamları tekrar açtıktan bir süre sonra PSU'dan hafif bir cızırtı sesi geliyor. Hani oyun oynadım bilgisayarı yordum desem gündüz de oynuyorum. Akşama göre daha fazla hem de. Gündüzleri böyle bir cızırtı sorunu yok. Ama akşamları bilgisayarı daha az yormama rağmen bir zaman sonra bu cızırtı sesi oluyor. Sizce neden oluyordur? Akşam geç oldu uykusu geldi diye huysuzlanıyor da olabilir bilemem:)Performans olarak bir sıkıntı yok. Ses belli belirsiz. Ama bir kere duyunca sürekli kulağım takılıyor. Mantık yürütebilecek biri olursa çok sevinirim.
 
Sorununuzla alakalı değil ama acaba sabahları ister istemez evdeki ve dışarıdaki gelen seslerin etkisi ile duymuyor olup akşam ortalığın biraz daha sakin olması nedeniyle duyuyor olabilir misiniz?
 
Aynı sorunu yaşıyorum. 5 yıllık PSU'm son demlerini oynuyor gibi. Ama bence o ses sabah da var, siz duymuyorsunuz. :)
Yok işte komik olan o. 2 3 gündür özellikle dikkat ediyorum. Kasadan fanların hafif sesi dışında hiçbir ses gelmiyor. Ama akşam açınca hafiften cızırdamaya başlıyor bir süre sonra. Hani acaba gündüz ve akşam havanın etkisi değişir falan gibi saçmalayacağım ama bilemedim haha :D Tuhaf yani
Sorununuzla alakalı değil ama acaba sabahları ister istemez evdeki ve dışarıdaki gelen seslerin etkisi ile duymuyor olup akşam ortalığın biraz daha sakin olması nedeniyle duyuyor olabilir misiniz?
Yok dostum 2 gündür özellikle dikkat ediyorum dinliyorum. Gündüzleri ne kadar zorlarsam zorlayayım fanların hafif sesi dışında bir ses yok kasadan gelen.
 
Belki elektrik tesisatıyla alakalıdır. Akşamları düzenli kullandığınız çok elektrik harcayan bir beyaz eşya vs. var mı?
Yani akşam ekstra çalışan tek şey televizyon. Ama o da salonda. Benim bilgisayar içerde odada duruyor. Ha bir de doğal olarak ışıkları yakıyoruz ama onun da pek etkileyeceğini sanmıyorum :) Muhtemelen tesisatla alakalı. Çünkü birkaç ay önce de oldu benzer durum. Kendi kendine geçti. Şimdi son birkaç gündür yine başladı.
 

Geri
Yukarı