Aktif 3D mi pasif 3D mi?

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Geçen seneden beri televizyon almayı düşünüyoruz. Ben de sürekli araştırıyorum ve 3 boyutlu televizyonlarda arada kaldığım bir şey var, o da aktif 3D mi pasif 3D mi?

Ben incelerken aktif olanın parlaklık açısından sanki güneş gözlüğü ile izlemek kadar kötü olduğunu fark ettim. Bir de gözü çok yoruyor. Pasif içinse oyun oynarken problem oluyor gibi bir duyum aldım. Şimdi sorum anladığın gibi bu ikisi arasında hangisini tavsiye ettiğin?


3D teknolojisini televizyonlarda tavsiye eder misin? ( Tabi oyunlar için de düşünürsek.)


Özellikle tavsiye ettiğin 40-42 inç bir televizyon var mı? (En fazla 3500 liraya kadar.)
 
Aslında eskiden pasif 3D tavsiye etmiyordum ama LG bu konuda epey ilerledi ve pasif 3D'yi izlenebilir hale getirdi. Aktif 3D ise Samsung tarafından kullanılıyor. Pasi 3D'de, iki görüntü aynı anda veriliyor ve polarize gözlükler ile sağ göze gelen görüntü sağ cam tarafından, sol göze gelen görüntü de sol göz tarafından algılanıyor.

Aktif 3D'de ise görüntüler aynı anda verilmiyor. Gözlüğün içinde pil var ve sol göz için verilen görüntü TV'den çıktığında gözlüğün sağ camı karartılıyor. Saniyenin 100'de biri içinde gerçekleşen bu olaydan sonra sol kapatılıp, sıra sağ göze gelecek görüntü veriliyor TV'den. Bu defa sol göz karartılıyor. Göze gelen görüntüler farklı açılarda olduğu için filmi bi sağ kameradan, bi de sol kameradan izliyorsun. Bu işlem saniyede 60 kere olunca, beyin sağ ve sol açıdan gelen görüntüleri birleştiriyor ve sanki gerçek dünyadaki bir görüntü gibi yapıyor bunu.

Fakat oyunlar söz konusu olduğunda 3D çuvallıyor. Zira ortadaki nişangaha gözünü odaklaman gerekiyor ama yapamıyorsun.

Kendin dene ve kararını buna göre ver derim. Aktif dersem başın ağırabilir mesela. Bu mesuliyeti almak zor.

3D bence bir balondu ve söndü. 3500 TL'ye istediğin TV'yi alabiliyorsun artık. Ama Smart TV özelliğini kullanacağını sanmıyorum:

Akıllı TV Gerçekten Akıllı mı?
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı