Akustik gitar nasıl öğrenilir?

yeedboi

Decapat
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
14
Merhaba, akustik gitar çalmayı öğrenmek istiyorum ancak nota vs. konularda hiçbir bilgim yok. sadece akustik gitarın özelliklerini araştırıp öğrendim, ancak internette sıfırdan çalmayı öğreten bir kaynak bulamadım. bunun için bana eğitim seti önerir misiniz ya da kursa mı gitmem gerekli? (önceliğim internetten öğrenmek eğer internetten öğrenemezsem son çare olarak kursa gideceğim) dediğim gibi nota vs hiçbir şey bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba, akustik gitar çalmayı öğrenmek istiyorum ancak nota vs. konularda hiçbir bilgim yok. Sadece akustik gitarın özelliklerini araştırıp öğrendim, ancak internette sıfırdan çalmayı öğreten bir kaynak bulamadım. Bunun için bana eğitim seti önerir misiniz ya da kursa mı gitmem gerekli? (önceliğim internetten öğrenmek eğer internetten öğrenemezsem son çare olarak kursa gideceğim) dediğim gibi nota vs hiçbir şey bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

YouTube'da eğitim videoları vardır veya 2. seçenek ise kurs.
 
Başlangıçta mutlaka kursa gidin. En baştan yanlış oturan tekniği ilerde düzeltmek çok zor. Kursta hocayla belirli bir seviyeye geldikten sonra gelişmeniz için seçenek bol, YouTube olur Udemy olur artık o zaman düşünürsünüz.
 
Ben klasik ile başlamıştım. Birkaç ay kursa gittim. Sonra akustiğin sesini duyunca akustiğe geçtim. Aralarında bana kalırsa herhangi bir fark yok. Çalış tekniği bakımından. İkisinde de aynı şeyleri çalabiliyorsun. Tabii çalabiliyor olman ikisinde de aynı sonucu alacağın anlamına gelmiyor. Mesela fingerstyle çalan biriyim. Klasik hiç sarmıyor.
Bu adamıda takip ediyorum bayağı iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ben Selim Işık'ın gitar metodu kitabını öneririm. Kitap içerisinde yer alan DVD'de videolu anlatımlar da mevcut. Aynı şekilde Udemy'de Selim Işık'ın videolu dersleri ve Deniz Sayman'ın videolu dersleri de var. Bütçeniz varsa özel ders almak ilk önerimdir ancak zaman ayıramam ve bütçem yok diyorsanız en iyi seçenekler bunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı