Al Suite 3 Fan Ayarlarını Sıfırlama

Yazılımsal fan ayarı derken? Bu zaten sadece ASUS anakartlar için olan bir yazılım ve BIOS'a overwrite yapıyor. BIOS'dan sıfırlarsanız bu uygulama da sıfırlanır.
Soruyu kendiniz sorup cevabını kendiniz vermişsiniz kendinizle çelişerek. Benim birşey söylememe gerek olduğunu düşünmüyorum. Sırf tezatlık yaratmak için bu hale düşmeye gerek yoktu.

Soruyu kendiniz sorup cevabını kendiniz vermişsiniz kendinizle çelişerek. Benim bir şey söylememe gerek olduğunu düşünmüyorum. Sırf tezatlık yaratmak için bu hale düşmeye gerek yoktu.

BIOS'u sıfırladım olmadı zaten hocam. Olacak gibi de değil bu. Ne güzel yeni 144 Hz monitör almıştım. Moralim bozuldu şu an.

BIOS'u sıfırladım olmadı zaten hocam. Olacak gibi de değil bu. Ne güzel yeni 144 Hz monitör almıştım. Moralim bozuldu şu an.
En baştan beri kart dediğinizi anakart diye düşünmüştüm ama ekran kartı sıcaklığından mı bahsetmiştiniz? AI suite falan da diyince ekran kartı olabileceğini hiç düşünmedim. Boşta 38 derece normal ekran kartı için. Yeni 144HZ monitörünüze o hertz değerini verebilmek için ekran kartınız daha çok güç tükettiğinden eskiye nazaran sıcaklığın artması normal olabilir. Söz konusu anakart ise monitörle alakası yoktur tabi.

En baştan beri kart dediğinizi anakart diye düşünmüştüm ama ekran kartı sıcaklığından mı bahsetmiştiniz? AI Suite falan da deyince ekran kartı olabileceğini hiç düşünmedim boşta 38 derece normal ekran kartı için. Yeni 144Hz monitörünüze o Hertz değerini verebilmek için ekran kartınız daha çok güç tükettiğinden eskiye nazaran sıcaklığın artması normal olabilir.

Hocam 29'da çalışıyordu. Nasıl 38 oldu anlamadım. Geri eski haline çeviremiyorum. Sağ olun hocam. Ama eskisine çevrilse çok güzel olacak.

Dediğim xml dosyasını sildiyseniz BIOS'u eski haline döndürdüyseniz ayarlarınızın eski haline dönmemesi için bir sebep yok. Bence siz BIOS'u sıfırlamadan ve Windows'u formatlamadan rahat edemeyeceksiniz 🙂 O yüzden bunları yapın, içiniz rahat etsin. Belki de dediğiniz gibi ayarlarla ilgilidir. Ama 60'dan 144Hz ye geçmişseniz, eski monitörde düşükken, yeni monitörde yüksek sıcaklık değeri görmeniz normaldir ekran kartında. 9 derece farka şaşırmam. Ben de 1440p 144Hz monitör kullanıyorum. Ekran kartım ASUS GTX 1080 Strix ve boşta 45-55 derecelerde hep.

Dediğim XML dosyasını sildiyseniz BIOS'u eski haline döndürdüyseniz ayarlarınızın eski haline dönmemesi için bir sebep yok. Bence siz BIOS'u sıfırlamadan ve Windows'u formatlamadan rahat edemeyeceksiniz 🙂 o yüzden bunları yapın, içiniz rahat etsin. Belki de dediğiniz gibi ayarlarla ilgilidir. Ama 60'dan 144Hz'ye geçmişseniz, eski monitörde düşükken, yeni monitörde yüksek sıcaklık değeri görmeniz normaldir ekran kartında. 9 derece farka şaşırmam. Ben de 144Hz monitör kullanıyorum. Ekran kartım ASUS GTX 1080 STRIX ve boşta 45-55 derecelerde hep.

Anladım hocam. Bir eski monitörü takıp sıcaklığa bakmam da fayda var bence.
Dediğim XML dosyasını sildiyseniz BIOS'u eski haline döndürdüyseniz ayarlarınızın eski haline dönmemesi için bir sebep yok. Bence siz BIOS'u sıfırlamadan ve Windows'u formatlamadan rahat edemeyeceksiniz 🙂 o yüzden bunları yapın, içiniz rahat etsin. Belki de dediğiniz gibi ayarlarla ilgilidir. Ama 60'dan 144Hz'ye geçmişseniz, eski monitörde düşükken, yeni monitörde yüksek sıcaklık değeri görmeniz normaldir ekran kartında. 9 derece farka şaşırmam. Ben de 1440P 144Hz monitör kullanıyorum. Ekran kartım ASUS GTX 1080 STRIX ve boşta 45-55 derecelerde hep.

Aynen hocam 60 Hz monitörümü taktım. Ve dediğiniz gibi oldu. Sağ olun hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı