Alacağım anakart için satıcı Windows zorlaması yapıyor

Windows, aktif edildiği zaman aktifleştirildiği anakartın seri numarasına kendini kaydeder ve bu bilgiyi de Microsoft'un sunucularına işler zaten. Işin doğrusu şu: satıcı o Windows'u size fiilen vermese de, seri numarasını söylemese de o anakartın lisanslı Windows sahibi bir anakart olduğu Microsoft'un sunucularında kayıtlı. Windows kurduğunuz an, internete bağlandığında anahtar girmenize gerek kalmadan "orijinal" olacaktır.

Anakartı satmak isteyen kişi bunu biliyor büyük ihtimalle. Anakartı satınca Windows lisansı elinde kalacak. O yüzden böyle bir laf oyunu yaparak tatlı tatlı ona da para koparmak için ısrar ediyor. Halbuki anakartı aldığınızda lisans zaten sizin olacak :)
 
PC üreticisi değil istese bile anakarta yazamaz
Anakarta yazma değil bu olay. Ayrıca PC üreticisi olmadan da anakarta Windows lisansı gömülebiliyor. Ama baya meşakkatli bir yol.

2.el anakart alacağım. Satıcı olan adam böyle bir şeyler dedi. Ne olduğunu anlayamadım. Fotolarda ne yazdığı var.
Gelelim olayın nasıl olduğuna. Eğer yükseltme yolu ile veya yükseltme yolu ile gelen bir Windows lisansı giriyorsanız (misal 7 veya 8) Microsoft o anakartın seri numarasını sunuculara kaydediyor. Sonraki formatlarda internete bağlandığında otomatik olarak sunucudan lisansı kontrol edip Windows'u aktifleştiriyor.

Deneme sürüm kurduğunuzda bile anakart seri numarası sayesinde otomatik olarak Windows aktifleşmiş oluyor.

Ama bu kayıt ağır donanım değişikliklerinde bazen otomatik olarak tamamlanmayabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı