Alerji Testinden Kaç Gün Önce İlaçlar Kesilmeli ?

Makaleler
1
Alerji testine girmek istiyorumda. Ancak kullandığım ilaçları kesmem gerektiği söylendi. Kullandığım ilaçlar Risperdal ve Rexapin. Kaç gün önceden bu ilaçları kesip teste girmeliyim ? 2 gündür içmedim oluyosa gidicem hastaneye.

Yahu saçmalamayın, psikiyatrik ilaçlar öyle cart diye doktora sormadan kesilir mi? Çok gerekli olmadıkça zaten kullanımına ara verilmez. Doktora sorarsın alerji testlerini etkiler mi diye. Büyük bir etkileme varsa psikiyatri doktorunla konuşur, ilaç yavaş yavaş bırakılır, gerekli görülürse yerine testleri etkilemeyen başka ilaca başlanır.

İlacı 2 gün yoğunlukdan dolayı yutmayı unutmuşdum. Bu vesileyli gidip testimi yaptırdım. Psikiyatristimlede konuşdum ara vermiyceksin dedi. Alerji testimdede bişeye alerjim olmadığı çıktı. Ne hikmetse burun doktoruda burnuma kamerayla girip bişeyin alerji yaptığını bu yüzden nefes alamadığımı söylemişdi. Sanırım bende sinüzit var burnum ondan alerji oluyor.
Neye karşı alerjiniz var ? Polense 25 senedir polen alerjisi olan biri olarak size bazı şeyler tavsiye edebilirim.
Benim tespit edebildiğim patlıcana alerjim var. Testte hiçbir şeye alerjim olmadığı çıktı. Şu an burnumun içi alerjiden şiş nefes alamıyorum.

Belli besinlere alerjiniz varsa bunun tedavisi yok diye biliyorum.Benim de kiviye alerjim var yiyemiyorum,sizde patlıcandan uzak durun.

Belki bu yazıyı okuyanlar olur ,polen alerjisine karşı günde 3 defa zade vital in çörek otu yağı kapsülünü içiyorum ,bunu bana bir eczacı arkadaş tavsiye etti internetten araştırdım corek otunun alerjiyi baskıladığı kanıtlanmış bende nasıl olsa ilaç değil diyerek denemeye karar verdim ,geçen sene bütün polen mevsimi boyunca(mart nisan mayıs haziran) kullandım.Şikayetlerim %80 %90 azaldı ve cok hafif geçirdim inşallah bu senede kullanıcam tavsiye ederim.25 yıldır her cesit antihistaminik kullandım ve artık vucut bu ilaclara karsi duyarsizlasmisti corek otu yagi bu noktada cok iyi geldi diyebilirim.

Alerji testimde de bir şeye alerjim olmadığı çıktı.
Kan tahlili olarak bakılmadıysa kesin emin olamazsın. Deri prict testi yaptılarsa en bilindiklere karşı test edilir ve test edilen sadece 6/7 adet ürüne karşı test edilir. Söylediğiniz sebze ise bu test içinde bulunmaz. Şüphelendiklerinizi doktora söyleyip ona göre tekrar test etmesini ve kan tahlili ile kesinleştirmesini söyleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı