Algoritma nedir?

Katılım
23 Temmuz 2021
Mesajlar
133
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. HTML-CSS öğreniyorum. Onlar bitince daha farklı dillere geçeceğim. Pyhton, C# gibi fakat herkes algoritma öğren diyor. Algoritma nedir tam olarak? Nereden öğrenebilirim? YouTube'da önerdiğiniz algoritma serileri falan var mıdır?
 


 
En basit tabiri ile algoritma: Bir amaca ulaşmak için yazılan veya tasarlanan, belirli mantık çerçevesinde içerisinde yer alan yol dizesidir.

Vikipedia tanımı olarak algoritma:
Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
 
Yani okusam yeter mi öğrenecek seri gibi bir şeyi yok mudur?
YouTube üzerinde yer alan algoritma videolarına bakarak öğrenebilirsiniz. Sadece dinlemek veya izlemekten ziyade internette araştırma yaparak okumanızı da tavsiye ederim.
 
Bir projeye başlamadan önceki aşamaları hazırlamak denektir.

Bir program yazarken, bellekte en az yer kaplamalı ve en performanslı sekilde çalısması da algoritmik düşünmeye örnektir.


Algoritma öğrenmek:

- Yapım aşamalarını hazırlamak,
- Mantıkli düşünmek,
- Döngülerin işlevlerini anlamak,
- İşlemleri öğrenmek gibi yazılımın temelini öğretir.
 
Algoritmayi masal okurmus gibi okuyarak degil, problemlere karsi yazarak ogrenirsin. O yuzden genelde bir programlama dili kullanarak ogretilir. Video izleyerek ogrenilmez, cunku sen yaparsan ogrenirsin, baskasinin yapisini izlemenin sana katkisi olmaz.

Turkce olmayan, kaliteli bir algoritma kitabi alip tek tek inceleyebilirsin, kendin problemleri cozmeye calisabilirsin. Matematik calismakla cok benzer. Probleme bakarsin, cozmeye calisirsin; kendince bir cozum gelistirirsin, sonra optimal cozumleri inceler eksigini bulur devam edersin.
 

Geri
Yukarı