Aliexpress Gümrük Vergisi Nasıl Ödenir?

Peki bu uygulama Amazon.com için de geçerli mi? Yani tüm yurtdışı siparişleri bu yolu mu izliyor (PTT kargo) ? Normalde Amazon gümrük vergisini satın alırken tahsil ediyor bildiğiniz üzere. Bugün bir ürün siparişi yapacağım vergi tutarı çıkmadı, ödeme sırasında da tahsil etmiyor. Satıcı ve gönderici Amazon değil sanırım o yüzden.
Amazon ödeme kısmında ürünün fiyatına vergilerin de eklemesini her türlü yapıyor, daha önce satıcısı amazon olmayan mağazadan alışveriş yaptım fazladan bir şey ödemedim.
 
Amazon ödeme kısmında ürünün fiyatına vergilerin de eklemesini her türlü yapıyor, daha önce satıcısı amazon olmayan mağazadan alışveriş yaptım fazladan bir şey ödemedim.

Ürün elime geçti. 300 usd lik bir ürün olmasına rağmen gümrüğe takılmamış. Kısacası dediğiniz gibi oldu.
 
Çinli teknoloji devi Alibaba’nın BC2 (işletmeden tüketiciye) girişimi AliExpress, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de faaliyet göstermektedir.

Küçük üreticilerin tüketicilere doğrudan ulaşmasını sağlayan platform, a’dan z’ye geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla sayısız insanın ihtiyacını karşılamaktadır. 2019’un Mayıs ayında Türkiye operasyonlarına resmen başlayan e-ticaret sitesi, binlerce satıcıyı tem çatı altında toplayarak hizmet vermektedir.

Diğer taraftan diğer bu platform aracılığıyla alışveriş yapma konusunda tüketicilerin merak ettiği bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunların başında AliExpress’in vergi oranları gelmektedir.

Buradaki yazıda AliExpress ve yurt dışından yapılan diğer alışverişler için alınan vergilerle diğer detaylar ele alınmaktadır.
 
Arkadaşlar 500 dolarlık bir ürün alırsam yine ücreti kapıda mı ödeyeceğim? Yani ücreti fazla olsa da alabiliriz değil mi ürünü vergisini ödeyip?? Bir tane ürün var aklımda, Türkiye de hiç bir yerde bulamadım mecburen yurtdışından getirtecegim
 

Geri
Yukarı