AliExpress gümrük vergisi

vonx99

Hectopat
AliExpress'ten ESP32 kamera modülü almayı düşünüyorum şöyle bir ürün buldum

Fakat ne kadar vergi ödeyeceğim konusunda bir şey anlayamadım. Birkaç farklı yazıyı okudum ama tam olarak net bir bilgi elde edemedim. Yakın zamanda elektronik alışverişi yapan birileri ya da bilgi sahipleri varsa yardımcı olabilirler mi?

AliExpress'ten ESP32 kamera modülü almayı düşünüyorum şöyle bir ürün buldum

Fakat ne kadar vergi ödeyeceğim konusunda bir şey anlayamadım. Birkaç farklı yazıyı okudum ama tam olarak net bir bilgi elde edemedim. Yakın zamanda elektronik alışverişi yapan birileri ya da bilgi sahipleri varsa yardımcı olabilirler mi?
16 TL civarı gelir. 10 Dolar altı bir ürün.

2 tane %20 üstüne 8 TL diye biliyorum. Bir de damga vergisi var. 100 dolarlık ürüne 50 TL vergi geliyor galiba. Tam ben de anlayamadım.

100 TL' lik bir ürün alırsanız %20 yani 20 TL 1. vergi ekleniyor ardından 100TL + 1.verginin %20 ' si alınıyor. Yani 100 TL'lik ürüne 44 TL vergi ödüyorsunuz. Ardından 8 TL gümrük sunum ücreti ile 80 kuruş damga bedeli alınıyor.

100 TL'lik bir ürün alırsanız %20 yani 20 TL 1. vergi ekleniyor ardından 100TL + 1. verginin %20'si alınıyor. Yani 100 TL'lik ürüne 44 TL vergi ödüyorsunuz. Ardından 8 TL gümrük sunum ücreti ile 80 kuruş damga bedeli alınıyor.

Böyle bir şey yok, kim uydurdu bunu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı