Merhaba iyi sosyaller. AliExpress'ten 30 Aralık 2024 tarihinde bir figür aldım. Figürün fiyatı 1.115TL ve ücretsiz sevkiyat sağlanıyor. Vergi ile de toplam 1.785TL sipariş ücreti var. Bu ürün gümrüğe takılır mı?
Ürün şu an çin havalimanında gözüküyor. Satıcıya söylesem ürün iptal edilebiliyor mu bu durumda?Takılır ürün yola çıkmadıysa daha satıcıya ulaşıp faturada birkaç değişiklik yapsın sorunsuz gelecektir.
Ürün şu an Çin havalimanında gözüküyor. Satıcıya söylesem ürün iptal edilebiliyor mu bu durumda?
Tahmini ne kadar hocam?Bilmiyorum ama zor gibi gözüküyor eğer ürün gümrükten geçerse çok fazla para ödersiniz haddi hesabı yok.
Tahmini ne kadar hocam?
Tamamdır çok teşekkür ederim, bekliyorum haber. Satıcı ile görüştüm satıcı gümrüğe ürünü daha ucuz beyan edebiliyormuş değeri şudur budur diye. O durumda geçebilme ihtimali varmış. Satıcı yardımcı olacağını söyledi. Tahmini 7 Ocak gibi benim durumum da belli olacak ben de bilgilendiririm buradan.Eğer gümrükte takılırsa iade yapabilirsiniz ama henüz prosedüre hakim değilim. Flydigi vader 4 pro siparişi verdim ve hala kargoda. Türkiye'ye ulaştığında gümrükte takılırsa Eğer araştırmama göre gümrük müşaviri tutmak gerekiyormuş. Bu konuda araştırma yaptım fakat henüz gümrükte takılmadığı için herhangi bir müşavirle görüşme yapmadım. Hangi gümrükte takıldığı, ürünün fiyatının ne olduğu gibi bir çok etken söz konusu. Yüksek ihtimalle en ucuz üründe dahi Yüksek masraflar söz konusu. Ucuza halletmenin yolunu bulabilirsem tecrübelerimi aktaracağım.
Temu vergileri de alıyor ona katılıyorum ama sanırsam Aliexpress eğer değiştirmedilerse almıyordu. Ayrıca geçen Japonya'dan sipariş verdim vergi 348 lira tuttu. Temu da bizi güzel koparıyor vergi konusunda gibi geliyor da neyse o ayrı konu. Tahminimce max tutabilecek vergi miktarını alıyorlar ÖTV de dahil edilirse diye ama eğer ÖTV alınmazsa geri veriyorlar mı bilmiyorum. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse harika olur.Temu da aynı şekilde yolluyor 1070lira max sipariş limiti var 3 kere sipariş verdim her siparişta 1700küsür lira ödedim takılmadan geliyor. Gönderici firmalar zaten vergili olarak bizden para alıyorlar ek vergi ödeyeceğini sanmıyorum, eğer ki o 600 lira kargo parası değilse.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.