Aliexpress'de satılan ürünler gerçek mi?

cinar_yasarrr

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
5.918
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Aliexpress'de birkaç ürün gördüm ve fiyatları çok ucuz, sanırım yeni kullanıcı bonusundan dolayı, farklı hesaplardan alırsak olur mu? Ondan önce ise ürünler gerçek mi? Kalitesiz olsalar bile çok ucuzlar, mesela 2TB'lik flash bellek 1TB bile çıksa fiyat çok iyi, alsam sıkıntı çıkar mı? Gümrük vergisi olur mu? Olursa kaç lira olur?
Ürün 1:

Ürün 2:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk ürün için şöyle bir şey var. Yıllar önce 16GB'lık bir flash bellek almıştım Aliexpress'ten. Ucuzdu yine bayağı. Flash belleği bilgisayara taktığımda 16GB olarak görünüyordu fakat içine yaklaşık 10GB gibi bir dosya atmaya çalıştığımda atılıyor gibi görünüp içi boş kalıyordu. Büyük ihtimalle küçük boyutlu bir flash belleği alıp yazılımla büyük gösteriyorlar. Yoksa o fiyata 2TB'ı geçtim 64GB bile alamazsınız.
 
1. olan ürün sahte, 32 GB gerçek depolaması var.
2. ürün gerçek.

Yeni kullanıcı bonusuyla bir ürün alabilirsiniz, ben kendime kulaklık aldım ve normalde 80 TL verecekken vergiler vs. dahil 43 TL ödedim.
3-4 gün önce de 4 farklı hesaptan 4 farklı siparişim oldu, yeni kullanıcı kuponuyla tabii ki. 3 siparişe toplam 28, 1 siparişe ise 17 TL ödedim. (Vergiler dahil) Normalde almaya kalksam en az 200 TL öderdim.

Bazı ürünlere sipariş sırasında vergi kesilirken bazılarına kesilmiyor. Kesilenlere başka bir ücret ödemiyorsunuz ve Aras kargo ile getiriliyor, ödemediğiniz ise PTT ile geliyor ve genel olarak 16-20 TL arası bir vergisi oluyor.
 
Ürünü bilmeden laf atıyorsunuz, bi kişi merak edip sorar bu kadar kişi almış niye 5 yıldızlı diye!
Ürün 32 Gb olduğu yazıyor zaten, biraz ingilizcenizle orada, Havanız olsun diye üstüne 2TB yazdırıldığını anlarsınız. Alanlar 32GB Olduğunu bilerek alıyor. Aynı zamanda ürün gerçek 32 GB.
 

Bu siteden hesapla, 5-10 lira aşağı yukarı doğru hesaplıyor.

Sipariş Tutarı: 50,00 TL
Gümrük Vergisi (%20): 10,00 TL
Özel Tüketim Vergisi (%20): 12,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 30,80 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 80,80 TL

Örnek olarak bakayım dedim. Ne saçma vergi kalemleri var, Gümrüğe Sunma Ücreti nedir yahu? Bir de ÖTV'yi Gümrük Vergisi binmiş hâlde hesaplayıp daha çok vergi alıyorlar. Vergiden vergi alınıyor resmen.
 

Geri
Yukarı