AliExpress'den alınan saat gümrüğe takılır mı?

Dostlar iyi Sosyaller bugün AliExpress'den 550₺ ilk bir saat aldım vergisi kargo ücreti ile beraber 750₺ tuttu sizce gümrüğe takılır mı?

Gümrüğe takılmasa bile vergisi 2 katına çıkabilir
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220813-182049_Edge.jpg
    Screenshot_20220813-182049_Edge.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 51
Bu ay ortalam 1.500TL'lik alışveriş yaptım aliexpressten takılmadı hiçbiri. Sorun da olmadı. Ama 2 ay önce 50 cente aldığım demir siboplar takılmıştı 😁 Ne istinaden takılıyor bilmiyorum ama böyle bir tecrübem oldu.
 
Gümrüğe takılmasa bile vergisi 2 katına çıkabilir.

Hocam ben vergileri dahil ödedim neden artsın ki.

Bu ay ortalam 1.500TL'lik alışveriş yaptım AliExpress'ten takılmadı hiçbiri. Sorun da olmadı. Ama 2 ay önce 50 cente aldığım demir siboplar takılmıştı 😁 ne istinaden takılıyor bilmiyorum ama böyle bir tecrübem oldu.

Hocam peki takılınca ne oluyor yani nereye gidiyoruz evrak gerekiyor mu bu konu hakkında bir bilgi paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Hocam ben vergileri dahil ödedim neden artsın ki.



Hocam peki takılınca ne oluyor yani nereye gidiyoruz evrak gerekiyor mu bu konu hakkında bir bilgi paylaşırsanız sevinirim.
Size mail geliyor. Ya bizimle anlaşın işlem sağlayalım ya da kendi gümrük müşavircinizle malı gümrükten çekin diyorlar. Böyle bir durumda çok hızlı olmak gerek çünkü gümrükte beklediği gün * 350 TL ücret yansıtılıyor. Yani kısaca malınız gümrüğe takılırsa, bir gümrük müşaviriyle anlaşıp malı gümrükten çekmeniz isteniyor.
 
Size mail geliyor. Ya bizimle anlaşın işlem sağlayalım ya da kendi gümrük müşavircinizle malı gümrükten çekin diyorlar. Böyle bir durumda çok hızlı olmak gerek çünkü gümrükte beklediği gün * 350 TL ücret yansıtılıyor. yani kısaca malınız gümrüğe takılırsa, bir gümrük müşaviriyle anlaşıp malı gümrükten çekmeniz isteniyor.

Teşekkürler hocam sağ olun umarım öyle bir şey olmaz.
 

Geri
Yukarı