Aliexpress'den Siparis Vermek

• Konuyu başlatan DDEMR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.193

DDEMR

Megapat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523022612
Merhabalar. Amazondan saat kulaklik bileklik vb. Seyler alacagim. Toplamda 15 20 dolar gibi bir fiyat tuttu. Sormak istediklerim sunlar ;

1- İninal kart ile mi yoksa Paypal hesabi ile mi alisveris yapmaliyim.

2- Bir videoda free shipping e soyle demisti: "Yani ucretsiz kargo oluyor bu. Ama kargocu kapiniza getirmiyor adresin onune koyup gidiyor. Posta oldugu icin." Bu ne kadar dogru ? Eger boyle ise urun calinmaz mi kapidan ?

3- Hepsi farkli kullanicidan siparisler. Hepsi ayni vakittemi gelir ? Ptt oldugu icin ayni olmazmi ?

Sorularima cevap bulursam hemen siparis verecegim. Saygilar. :)

1. Tamamen senin tercihin farketmeyecektir.
2. "Ama kargocu kapınıza getirmiyor adresin önüne koyup gidiyor." Böyle bir şey mümkün değil şahsa teslim ediliyor.
3. Yurt dışındaki kargolar farklı işliyor, Türkiye'ye girdiğinde Ptt Kargoya teslim ediliyor. 2 haftada gelen ürünler olduğu gibi 8 haftada gelen ürünler de olabiliyor.

Not: Başlıkta Aliexpress demişsiniz, ama konuda Amazon yazmışsınız.
Amazon'dan kargo daha hızlı gelecektir, Türkiye'ye girdiğinde bana Yurtiçi kargo ve Aras kargo olmak üzere 2 farklı kargo şirketi ile geldi. Kargo firması değişebiliyor.

Son düzenleme:
Yurt dışından aldığın kılıf vb şeyler ise kapının önüne bırakıp gidiyorlar bu doğrudur, kaç kere başıma geldi okuldan gelince kapının önünden alıyordum. Ama elektronik bir şeyse ya da ona benzer kapıyı çalıyorlar evde kim varsa ona imza attırıp veriyorlar.

1. Tamamen senin tercihin farketmeyecektir.
2. "Ama kargocu kapınıza getirmiyor adresin önüne koyup gidiyor." Böyle bir şey mümkün değil şahsa teslim ediliyor.
3. Yurt dışındaki kargolar farklı işliyor, Türkiye'ye girdiğinde Ptt Kargoya teslim ediliyor. 2 haftada gelen ürünler olduğu gibi 8 haftada gelen ürünler de olabiliyor.

Not: Başlıkta Aliexpress demişsiniz, ama konuda Amazon yazmışsınız.
Amazon'dan kargo daha hızlı gelecektir, Türkiye'ye girdiğinde bana Yurtiçi kargo ve Aras kargo olmak üzere 2 farklı kargo şirketi ile geldi. Kargo firması değişebiliyor.
2. Cevabınız yanlış hocam, Aliexpress' ten dock sipariş verdim binanın içine koyup gitmişler.

Cevaplar icin tesekkur ederim. Umarim kapiya koyup gitmezler.

Konuya Amazon yazmisim kusuruma bakmayin. Sonradan farkettim ancak duzenle butonu olmadigi icin yapamadim.

Aynen hocam. Birde soyle olabilir; kapidan calinabilir. O zaman verilen paranin ve zamanin hic bir anlami kalmaz.

Böyle bir durum söz konusu oluyor ise satıcı ile sürekli irtibatta olmalı ve Türkiye'ye giriş yaptığında hangi kargo şirketine verildi ise onu öğrenmeniz gerekiyor eğer öğrenebiliyorsanız gönderi kodunuzu da öğrenmelisiniz.
Ardından şirketi arayıp "Evime teslim edilmesini istiyorum." ikazında bulunur iseniz bu konuda hassasiyet gösterebilirler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı