AliExpress'teki ilan güvenilir mi?

Aliexpressten X99 sistem toplamış birisi olarak söylüyorum, evet. Bu tür işlemciler eski olduğundan su parasına gidiyor. E5 2650V3 mü ne 10 çekirdekli işlemci 1 dolara gidiyordu mesela. İlk satın alma indirimi falan da var, ama 30 euro üstü sipariş veremezsiniz devletimiz sağ olsun 30 euro üstünü kısıtladı artık.

Bunun için spesifik anakart falan lazım ama. X99 anakartlara bakabilirsin.

İkinci el işlemciler, yani işlemci gelir ama ne kadar süre çalışır orası biraz kumar.

Aliexpressten X99 sistem toplamış birisi olarak söylüyorum, evet. Bu tür işlemciler eski olduğundan su parasına gidiyor. E5 2650V3 mü ne 10 çekirdekli işlemci 1 dolara gidiyordu mesela. İlk satın alma indirimi falan da var, ama 30 euro üstü sipariş veremezsiniz devletimiz sağ olsun 30 euro üstünü kısıtladı artık.

Bunun için spesifik anakart falan lazım ama. X99 anakartlara bakabilirsin.
Bence X99 anakart falan almak yerine türkiyeden ikinci el AM4 sistem toplamak daha mantıklı. O anakartlar iki farklı anakartın birleşimiyle oluyor. Birinin işlemci soketi, diğer kartın PCB’si birleştiriliyor.

İkinci el işlemciler, yani işlemci gelir ama ne kadar süre çalışır orası biraz kumar.
İşlemciler biraz zor bozuluyor. Benim de sistemimin ekran kartı mining yapılmış, işlemci 2. el, anakart çin malı huananzhi diye bir markadan. Şu anda yaklaşık 2 aydır oyun vs. oynuyorum bir çökme falan sorun yaşamadım.

Bu tür işlemcilerde dikkat edilmesi gerekilen tek nokta ES mi QS mi yoksa RS mi olduğu. RS ise okey, ama QS veya ES ise bir tık sıkıntı. QS veya ES, yani qualification sample ve engineering sample işlemci daha piyasaya sürülmeden önce yapılan test işlemcileri oluyor. Haliyle bir çok anlamda ya aynı, ya da daha kötü oluyor. Hatta Windows'ta işlemci GenuineIntel (R) 0000 CPU olarak gözüküyor.

Bence X99 anakart falan almak yerine türkiyeden ikinci el AM4 sistem toplamak daha mantıklı. O anakartlar iki farklı anakartın birleşimiyle oluyor. Birinin işlemci soketi, diğer kartın PCB’si birleştiriliyor.
Evet, zaten bir çoğu öyle. Kullandığım ekran kartının da chipseti muhtemelen farklı bir karttan sonra birleştirildi cart curt. Linus tech tips video çekmişti bunun ile alakalı.

Şahsen ben bu sistemi aşırı ucuz olmasından dolayı tercih ettim. Ryzen 5 3600, rx 580 gibi bir şey de toplayabilirdim ama sadece işlemcisinin 1.5k 2k civarında gezmesi üzdü biraz. Ben ise işlemciyi, anakartı, ramleri 4k'ya almıştım. E5 2690V3, RX 580, X99 QD4. Hem bios mod yapıldığı zaman da tek çekirdek performansı aşırı aşırı kötü değil. Oyunlarda ise hiç üzmedi beni.

İşlemciler biraz zor bozuluyor. Benim de sistemimin ekran kartı mining yapılmış, işlemci 2. el, anakart Çin malı huananzhi diye bir markadan. Şu anda yaklaşık 2 aydır oyun vs. oynuyorum bir çökme falan sorun yaşamadım.

Bu tür işlemcilerde dikkat edilmesi gerekilen tek nokta es mi qs mi yoksa RS mi olduğu. RS ise okey, ama qs veya es ise bir tık sıkıntı. Qs veya es, yani qualification sample ve engineering sample işlemci daha piyasaya sürülmeden önce yapılan test işlemcileri oluyor. Haliyle birçok anlamda ya aynı, ya da daha kötü oluyor. Hatta Windows'ta işlemci genuineıntel (r) 0000 CPU olarak gözüküyor.

Evet, zaten birçoğu öyle. Kullandığım ekran kartının da chipseti muhtemelen farklı bir karttan sonra birleştirildi cart curt. Linus tech tips video çekmişti bunun ile alakalı.

Şahsen ben bu sistemi aşırı ucuz olmasından dolayı tercih ettim. Ryzen 5 3600, RX 580 gibi bir şey de toplayabilirdim ama sadece işlemcisinin 1.5k 2K civarında gezmesi üzdü biraz. Ben ise işlemciyi, anakartı, RAM'leri 4K'ya almıştım. E5 2690v3, RX 580, X99 qd4. hem BIOS mod yapıldığı zaman da tek çekirdek performansı aşırı aşırı kötü değil. Oyunlarda ise hiç üzmedi beni.

Sağ olun ama doğru olmadına şaşırdım doğrusu işlemci 2012 çıkışlı ama i9 14900KDAn daha güçlü.

Sağ olun ama doğru olmadına şaşırdım doğrusu işlemci 2012 çıkışlı ama i9 14900KDAn daha güçlü.
Çoklu çekirdekte evet öyledir. Ancak tek çekirdek performansında gerçekten berbat kalır yanında. Ayrıca bu işlemci tek iken çoklu çekirdekte de geçemez. Baktığınz skor muhtemelen çok işlemcili bilgisayarlar içindir.

Çoklu işlemci bölümünde bios modlu E5 2690V3 i9 9980H işlemciyi geçiyor cinebenchte. Ancak tekli çekirdek performansında ise i5 7. nesil tarzında bir performans alıyorum. Ben şahsen yüksek cache ve yüksek çekirdek sayısı için tercih ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı