İşlemciler biraz zor bozuluyor. Benim de sistemimin ekran kartı mining yapılmış, işlemci 2. el, anakart Çin malı huananzhi diye bir markadan. Şu anda yaklaşık 2 aydır oyun vs. oynuyorum bir çökme falan sorun yaşamadım.
Bu tür işlemcilerde dikkat edilmesi gerekilen tek nokta es mi qs mi yoksa RS mi olduğu. RS ise okey, ama qs veya es ise bir tık sıkıntı. Qs veya es, yani qualification sample ve engineering sample işlemci daha piyasaya sürülmeden önce yapılan test işlemcileri oluyor. Haliyle birçok anlamda ya aynı, ya da daha kötü oluyor. Hatta Windows'ta işlemci genuineıntel (r) 0000 CPU olarak gözüküyor.
Evet, zaten birçoğu öyle. Kullandığım ekran kartının da chipseti muhtemelen farklı bir karttan sonra birleştirildi cart curt. Linus tech tips video çekmişti bunun ile alakalı.
Şahsen ben bu sistemi aşırı ucuz olmasından dolayı tercih ettim. Ryzen 5 3600, RX 580 gibi bir şey de toplayabilirdim ama sadece işlemcisinin 1.5k 2K civarında gezmesi üzdü biraz. Ben ise işlemciyi, anakartı, RAM'leri 4K'ya almıştım. E5 2690v3, RX 580, X99 qd4. hem BIOS mod yapıldığı zaman da tek çekirdek performansı aşırı aşırı kötü değil. Oyunlarda ise hiç üzmedi beni.