Alınan switchler ile PCB uyumlu mu?

Cihan 09

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün yeni klavye aldım. Klavyede yay sesi çok fazla olduğu için yeni switch siparişi vermiştim. Uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Klavyem Redragon K530Pro Outemu brown switch. Aldığım switchler holyy panda switch. %85 indirim ile 50 tanesini 100 TL'ye aldım. Klavye 5 pin sanırım. Fotoğraftakinin aynısı.

@OxGyEn

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240624_224409_AliExpress.jpg
    72,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20240624_221914_ReX.jpg
    193,3 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama yay sesi garanti azalır diyemem. Onun için en güzel çözüm klavye kasasının içini foam mod yapmak ve switch'leri lube'lamak. Başka başka şeyler de var ama o yay sesini ancak bunları yaparak giderdim Redragon K628 Pro'da. Şimdi mis gibi.

Hocam pinlerin kalınlığı vs fark edermi sizce kesin olurmu
Hocam kalınlık vs gibi bir durum yok. Standart tümü. 3 pinli ve 5 pinli arasındaki tek fark 5 pinlilerde 2 tane minnacık çıkıntı olması. 3 pinlilerde de büyük bir göbek ve iki de iletken pin mevcut. Bazen 5 pinli switch'lerden o iki minik plastik çıkıntıyı kesip 3 pinli board'a takanlar bile var. 5 pinliler manyetik switch hariç tüm switch'leri destekliyor.

Hocam peki bu Logitech G513'ten çıkma gx switchle uyumlu mudur dediğinizi anladım lakin hani bu özel bir switch ya o yüzden sordum bu arada çok çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz.

Aliexpressdeki satıcı olmaz dedi o yüzden kafam karıştı

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240622_205751_sahibindencom.jpg
    110,6 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20240623_163302_AliExpress.jpg
    51,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20240623_163302_AliExpress.jpg
    51,6 KB · Görüntüleme: 31
Switch'lerde evet çok absürd olanlar da var. Mesela bende Corsair Cherry Viola switch olan klavyeden vardı. İmkansız yedek switch bulunmaz, diğerlerine asla benzemeyen bir yapıda. Ayrıca bazı board'a lehimlenen garip Logitech switch'leri falan da var. Ama genel anlamda 3 ve 5 pinli olarak ifade edilenler standart oluyorlar.

Gördüğüm kadarıyla bahsettiğin G513 GX Blue Switch 3 pinli bir switch. Ama bildiğim kadarıyla board'dan lehimleri sökülerek alınmış. Çnkü Hot-swappable değil sanırım o klavye, ya da Aliexpress'ten yedek olarak alınmış. Eldeki fazlalığı satıyorlar. Ama ayakları sağlamsa tabii ki kullanılabilir herhangi bir 3 ve 5 pin destekli hot-swappable klavyede.

Hocam ciddi manada kafamdaki tüm soruları çözdünüz çok teşekkür ederim İstanbul'da bir PCB'si yanan 2 adet G513'ten sökmüş ücretsiz hediye edecek 50 blue 50 red switch olarak sen kargoyu öde switchler benden dedi bu gx switchler Outemu'dan iyi midir ya da hangi marka switch ile kıyaslanabilir sizce.

@221420 hocam bahsettiğim konu bu

Son düzenleme:
Hocam tam o kadar gurme değilim. Ben Redragon'umun yanında gelen kırmızı switch'lere lube yaptım, kasa için pcb arkası falan hep modlu. O-ring takılı ve etine dolgun bir PBT keycaps seti ile birlikte kullanıyorum. O nedenle harika ses elde ettim düşük kalite switch'lerle bile. Farklı modelleri deneyimleme fırsatım olmadı ama Youtube'da milyon tane karşılaştırma kıyaslama ve test videosu var. İnceleyin derim. Mavi olduğu sürece o click sesi maalesef olacak. Kırmızı ile devam edin derim olabildiğince. Yetmediği yerde sık kullanmadığınız tuşlarda mavi kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…